Wykonanie
« Powrót  
Dodaj przepis do ulubionych!(ilość porcji): 10(z pieczeniem / smażeniem): 100 minut(stopień trudności):Oceń przepisMożesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!Średnia ocena użytkowników : 0Ilość ocen : 0SkładnikLogo Ilość Czego
szynka 1,6 kilogramów
czosnek 3 ząbki
zioła prowansalskie według uznania
pieprz według uznania
sól według uznania
pieczarki 300 gramów
cebula 2 sztuk
masło 2 łyżek stołowych
orzechy włoskie 100 gramów
bułka tarta 4 łyżek stołowych
parmezan 200 gramów
jajka 3 sztuk
olej 2 łyżek stołowych
wino białe wytrawne 100 mililitrówWykonanie:Umyte, osuszone
mieso natrzeć mieszanką
ziół prowansalskich,
czosnkiem,
solą oraz
pieprzem.Farsz: Oczyszczone
pieczarki i
cebule posiekać i podsmażyć na
maśle. Ostudzić i wymieszać z mielonymi
orzechami,
bułka tarta, startym
parmezanem i
jajkami. Doprawić do smaku
solą oraz
pieprzem.
Mięso głęboko naciąć co 3-4 cm, nie przecinając do końca. W nacięcia włożyć farsz. Uformować pieczeń obwiązując ja nicią kuchenną. Włożyć do brytfanny wysmarowanej
olejem i podlać
winem. Piec 10 minut w piekarniku nagrzanym do 220 stopni. Zmniejszyć temperaturę do 180 stopni i piec jeszcze ok. 65 minut. W czasie pieczenia polewać
mięso najpierw
winem, a
potem wytworzonym sosem. Ostudzić, usunąć nici i pokroić na plastry.Autor:
BeciaZobacz inne przepisy użykownika!Kuchnia PolskaPotrawy z
GrzybówPotrawy z
MięsaPotrawy z
seremWielkanocWigiliaDodaj komentarz:Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z
pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga: