ßßß
Dodaj przepis do ulubionych!(ilość porcji): 10(z pieczeniem / smażeniem): 100 minut(stopień trudności):Oceń przepisMożesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!Średnia ocena użytkowników : 0Ilość ocen : 0SkładnikLogo Ilość Czegoszynka 1,6 kilogramówczosnek 3 ząbkizioła prowansalskie według uznaniapieprz według uznaniasól według uznaniapieczarki 300 gramówcebula 2 sztukmasło 2 łyżek stołowychorzechy włoskie 100 gramówbułka tarta 4 łyżek stołowychparmezan 200 gramówjajka 3 sztukolej 2 łyżek stołowychwino białe wytrawne 100 mililitrówWykonanie:Umyte, osuszone mieso natrzeć mieszanką ziół prowansalskich, czosnkiem, solą oraz pieprzem.Farsz: Oczyszczone pieczarki i cebule posiekać i podsmażyć na maśle. Ostudzić i wymieszać z mielonymi orzechami, bułka tarta, startym parmezanem i jajkami. Doprawić do smaku solą oraz pieprzem.Mięso głęboko naciąć co 3-4 cm, nie przecinając do końca. W nacięcia włożyć farsz. Uformować pieczeń obwiązując ja nicią kuchenną. Włożyć do brytfanny wysmarowanej olejem i podlać winem. Piec 10 minut w piekarniku nagrzanym do 220 stopni. Zmniejszyć temperaturę do 180 stopni i piec jeszcze ok. 65 minut. W czasie pieczenia polewać mięso najpierw winem, a potem wytworzonym sosem. Ostudzić, usunąć nici i pokroić na plastry.Autor: BeciaZobacz inne przepisy użykownika!Kuchnia PolskaPotrawy z GrzybówPotrawy z MięsaPotrawy z seremWielkanocWigiliaDodaj komentarz:Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga: