Wykonanie
« Powrót  
Dodaj przepis do ulubionych!(ilość porcji): 12(z pieczeniem / smażeniem): 40 minut(stopień trudności):Oceń przepisMożesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!Średnia ocena użytkowników : 0Ilość ocen : 0SkładnikLogo Ilość Czego
mięso mielone drobiowe 500 gramów
pieczarki 12 sztuk
cebula 1 sztuk
bułka tarta 1 łyżek stołowych
jajka 1 sztuk
masło 2 łyżek stołowych
ser żółty 2 plastry
olej 3 łyżek stołowych
curry według uznania
pieprz według uznania
sól według uznaniaWykonanie:Umyć, osuszyć duże
pieczarki i wyciąć ogonki.
Mięso wymieszać z
jajkiem,
bułka tartą, posiekana
cebulą, doprawić do smaku
solą,
pieprzem oraz
curry. Dobrze wyrobić. Z masy formować niewielkie kulki, obsmażyć je ze wszystkich stron na łyżce
oleju. Naczynie żaroodporne wysmarować łyżką
oleju, ułożyć kapelusze
pieczarek, do każdego włożyć kawałek
masła i kulkę
mięsną.
Ser pokroić na kwadraty i ułożyć na
mięsie. Piec 15 minut w piekarniku nagrzanym do 180 stopni. Przed podaniem posypać
natka pietruszki lub listkami
selera. Podawać z grzankami z
masłem czosnkowym lub
bagietką oraz
musztardą i
keczupem.Uwagi:Do
mięsa można dodać łyżkę suszonych przypraw:
tymianek,
oregano,
imbir.
Bułkę tartą można zastąpić
kaszą manną.Autor:
BeciaZobacz inne przepisy użykownika!Kuchnia PolskaPotrawy z
GrzybówPotrawy z
MięsaPotrawy z
seremWigiliaDodaj komentarz:Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z
pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga: