ßßß
Dodaj przepis do ulubionych!(ilość porcji): 12(z pieczeniem / smażeniem): 40 minut(stopień trudności):Oceń przepisMożesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!Średnia ocena użytkowników : 0Ilość ocen : 0SkładnikLogo Ilość Czegomięso mielone drobiowe 500 gramówpieczarki 12 sztukcebula 1 sztukbułka tarta 1 łyżek stołowychjajka 1 sztukmasło 2 łyżek stołowychser żółty 2 plastryolej 3 łyżek stołowychcurry według uznaniapieprz według uznaniasól według uznaniaWykonanie:Umyć, osuszyć duże pieczarki i wyciąć ogonki. Mięso wymieszać z jajkiem, bułka tartą, posiekana cebulą, doprawić do smaku solą, pieprzem oraz curry. Dobrze wyrobić. Z masy formować niewielkie kulki, obsmażyć je ze wszystkich stron na łyżce oleju. Naczynie żaroodporne wysmarować łyżką oleju, ułożyć kapelusze pieczarek, do każdego włożyć kawałek masła i kulkę mięsną. Ser pokroić na kwadraty i ułożyć na mięsie. Piec 15 minut w piekarniku nagrzanym do 180 stopni. Przed podaniem posypać natka pietruszki lub listkami selera. Podawać z grzankami z masłem czosnkowym lub bagietką oraz musztardą i keczupem.Uwagi:Do mięsa można dodać łyżkę suszonych przypraw: tymianek, oregano, imbir.Bułkę tartą można zastąpić kaszą manną.Autor: BeciaZobacz inne przepisy użykownika!Kuchnia PolskaPotrawy z GrzybówPotrawy z MięsaPotrawy z seremWigiliaDodaj komentarz:Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga: