Wykonanie
            Pieczarki faszerowane są łatwe w przygotowaniu i przywołują smaki dzieciństwa. Podawać można je jako przystawkę, przekąskę lub element dania głównego. Zapiekane faszerowane 
pieczarki smakują rewelacyjnie ze świeżym, chrupiącym 
pieczywem.Składniki:

8-10 dużych 
pieczarek0,4 kg 
mielonego mięsa1 
cebula10 dag startego na drobnych oczkach tarki 
żółtego sera1 
jajkołyżka 
olejusól, 
pieprz do smakuPrzygotowanie:
Cebulę obieramy i drobno siekamy. 
Pieczarki oczyszczamy, odcinamy trzonki i wydrążamy. Pozostały miąższ drobno kroimy i razem z 
cebulą podsmażamy. Odstawiamy do wystygnięcia.Do 
mięsa wbijamy 
jajko, dodajemy 
mielone mięso, 
pieprz i 
sól do smaku, a następnie dokładnie mieszamy. Nakładamy masę na 
pieczarki, lekko dociskamy.Formę natłuszczamy lub wykładamy folią aluminiową i układamy w niej jeden obok drugiego kapelusze 
pieczarek. Wstawiamy do rozgrzanego do 180 stopni piekarnika i zapiekamy około 20 minut. Pod koniec zapiekania posypujemy każdą 
pieczarkę odrobiną 
startego sera.Smacznego :)
