ßßß
 
            
         Składniki:10 dużych pieczarek0,5 kg mielonego mięsa wieprzowo – wołowego1 cebula5-10 dag startego na drobnych oczkach tarki żółtego sera1 jajkołyżka olejusól, pieprz do smakuW głębokim rondlu rozgrzewamy olej. Cebulę obieramy i drobno siekamy. Wrzucamy na rozgrzany olej, podsmażamy aż delikatnie się zezłoci. Dodajemy mielone mięso, pieprz i sól do smaku. Smażymy na małym ogniu.Pieczarki oczyszczamy i delikatnie ukręcamy trzonki. Trzonki drobno kroimy i dodajemy do mięsa. Smażymy, często mieszając żeby odparowało jak najwięcej powstałego sosu. Odstawiamy, aby wystygło.Formę żaroodporną natłuszczamy i układamy w niej jeden obok drugiego kapelusze pieczarek.Do wystudzonego mięsa wbijamy jajko i mieszamy dokładnie. Nakładamy masę na pieczarki, lekko dociskając. Wstawiamy formę do rozgrzanego do 180 stopni piekarnika i zapiekamy około 20 minut. Pod koniec zapiekania posypujemy każdą pieczarkę odrobiną startego sera. Podajemy na gorąco.
Składniki:10 dużych pieczarek0,5 kg mielonego mięsa wieprzowo – wołowego1 cebula5-10 dag startego na drobnych oczkach tarki żółtego sera1 jajkołyżka olejusól, pieprz do smakuW głębokim rondlu rozgrzewamy olej. Cebulę obieramy i drobno siekamy. Wrzucamy na rozgrzany olej, podsmażamy aż delikatnie się zezłoci. Dodajemy mielone mięso, pieprz i sól do smaku. Smażymy na małym ogniu.Pieczarki oczyszczamy i delikatnie ukręcamy trzonki. Trzonki drobno kroimy i dodajemy do mięsa. Smażymy, często mieszając żeby odparowało jak najwięcej powstałego sosu. Odstawiamy, aby wystygło.Formę żaroodporną natłuszczamy i układamy w niej jeden obok drugiego kapelusze pieczarek.Do wystudzonego mięsa wbijamy jajko i mieszamy dokładnie. Nakładamy masę na pieczarki, lekko dociskając. Wstawiamy formę do rozgrzanego do 180 stopni piekarnika i zapiekamy około 20 minut. Pod koniec zapiekania posypujemy każdą pieczarkę odrobiną startego sera. Podajemy na gorąco.