Pieczarki nadziewane pastą jajeczną owinięte plastrami boczku świetnie nadają się na przystawkę bądź kreatywną propozycję na grilla. Nie są trudne w wykonaniu, a wyśmienity smak jest gwarantowany. Te mini pieczarkowe koreczki bo tak je można nazwać rozeszły się bardzo szybko.Składniki:18- 20 dużych pieczarekŁyżka soku z cytryny2- 3 łyżki oleju rzepakowego2 jajka ugotowane na twardoŁyżka masłaPłaska łyżka bułki tartejŁyżka natki pietruszki9- 10 długich plasterków boczku wędzonegoPrzygotowanie:Pieczarki obierz. Ich nóżki posiekaj na bardzo drobną kostkę. Kapelusze gotuj w całości przez 5 minut w wodzie z solą i sokiem z cytryny. Połowę z porcji oleju rozgrzej na patelni. Podsmaż na nim posiekane nóżki pieczarek i starte na drobnej tarce jajka. Podsmaż przez kilka minut, dodaj masło, bułkę i natkę. Dopraw solą i pieprzem i smaż jeszcze przez kilka minut. Gotową Pastą napełnij jedną z kapeluszy po czym przykryj go drugim. Następnie owijaj boczkiem.Tak przygotowane przystawki spinaj wykałaczką i smaż na pozostałej części oleju.