ßßß Cookit - przepis na Faszerowane pieczarki

Faszerowane pieczarki

nazwa

Wykonanie

Pieczarki nadziewane pastą jajeczną owinięte plastrami boczku świetnie nadają się na przystawkę bądź kreatywną propozycję na grilla. Nie są trudne w wykonaniu, a wyśmienity smak jest gwarantowany. Te mini pieczarkowe koreczki bo tak je można nazwać rozeszły się bardzo szybko.
Składniki:
18- 20 dużych pieczarek
Łyżka soku z cytryny
2- 3 łyżki oleju rzepakowego
2 jajka ugotowane na twardo
Łyżka masła
Płaska łyżka bułki tartej
Łyżka natki pietruszki
9- 10 długich plasterków boczku wędzonego
Przygotowanie:
Pieczarki obierz. Ich nóżki posiekaj na bardzo drobną kostkę. Kapelusze gotuj w całości przez 5 minut w wodzie z solą i sokiem z cytryny. Połowę z porcji oleju rozgrzej na patelni. Podsmaż na nim posiekane nóżki pieczarek i starte na drobnej tarce jajka. Podsmaż przez kilka minut, dodaj masło, bułkę i natkę. Dopraw solą i pieprzem i smaż jeszcze przez kilka minut. Gotową Pastą napełnij jedną z kapeluszy po czym przykryj go drugim. Następnie owijaj boczkiem.
Tak przygotowane przystawki spinaj wykałaczką i smaż na pozostałej części oleju.
Źródło:http://panipanidomu.pl/faszerowane-pieczarki