ßßß
Dodaj przepis do ulubionych!(ilość porcji): 5(z pieczeniem / smażeniem): 30 minut(stopień trudności):Oceń przepisMożesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!Średnia ocena użytkowników : 0Ilość ocen : 0SkładnikLogo Ilość Czegokurki 750 gramówser żółty łagodny 150 gramówboczek wędzony 150 gramówcebula 2 sztukolej 2 łyżek stołowychnatka pietruszki 0,5 pęczekmasło 1 łyżek stołowychśmietana 0,75 szklanekpieprz według uznaniasól według uznaniaWykonanie:Oczyścić grzyby, ser zetrzeć na grubych oczkach. Boczek pokroić w kostkę i usmażyć na oleju, dodać oczyszczoną, posiekana cebulę i razem podsmażyć. Wrzucić kurki, mieszając, smażyć 10 minut. Doprawić do smaku sola oraz pieprzem, wymieszać z posiekaną natka i smażyć jeszcze 5 minut.Na drugiej patelni rozgrzać masło. dodać śmietanę oraz ser, mieszając, gotować, aż powstanie gęsty gładki sos. Połączyć go z kurkami. Podawać jako dodatek do pieczonego indyka, kopytek lub jako danie samodzielne z pieczywem.Autor: BeciaZobacz inne przepisy użykownika!Kuchnia PolskaPotrawy z GrzybówPotrawy z MięsaPotrawy z seremSosy i pastyDodaj komentarz:Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga: