Wykonanie
« Powrót  

Dodaj przepis do ulubionych!(ilość porcji): 4(z pieczeniem / smażeniem): 60 minut(stopień trudności):Oceń przepisMożesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!Średnia ocena użytkowników : 3Ilość ocen : 2SkładnikLogo Ilość Czego
ziemniaki 800 gramów
cukinia 250 gramów
pomidory 1 sztuk
natka pietruszki, gałązki 3 sztuk
czosnek 1 ząbki
oliwa 1 łyżek stołowych
jajka 4 sztuk
mleko 100 mililitrów
zioła suszone według uznania
ser gołda tarty 50 gramów
sól według uznania
pieprz według uznaniaWykonanie:Wyszorowane
ziemniaki ugotować w mundurkach, w osolonej wodzie. Odcedzić, wystudzić i obrać z łupinek. Umytą
cukinię i
pomidory pokroić w cienkie plasterki. Listki
natki opłukać i osuszyć. Oczyszczony
czosnek rozdrobnić.
Cukinie i
czosnek podsmażyć na rozgrzanej
oliwie, mieszając doprawić do smaku
solą i
pieprzem. Zdjąć z patelni i osączyć z tłuszczu na papierowym ręczniku.
Jajka wymieszać z
mlekiem, doprawić
solą oraz
pieprzem. Wsypać suszone
zioła, wymieszać.
Ziemniaki pokroić w plasterki. Formę do tortilli posmarować
olejem. Przełożyć do niej
ziemniaki,
cukinię i
pomidory, posypać listkami
natki, polać
mlekiem z
jajkiem i
ziołami, posypać tartym
serem. Piec 30 minut w 200 stopniach. Podawać bezpośrednio po przyrządzeniu.Uwagi:
Zioła suszone:
bazylia,
oregano,
majeranek.Autor:
BeciaZobacz inne przepisy użykownika!Zapiekanki i PizzeDodaj komentarz:Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z
pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga: