ßßß
Dodaj przepis do ulubionych!(ilość porcji): 4(z pieczeniem / smażeniem): 60 minut(stopień trudności):Oceń przepisMożesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!Średnia ocena użytkowników : 3Ilość ocen : 2SkładnikLogo Ilość Czegoziemniaki 800 gramówcukinia 250 gramówpomidory 1 sztuknatka pietruszki, gałązki 3 sztukczosnek 1 ząbkioliwa 1 łyżek stołowychjajka 4 sztukmleko 100 mililitrówzioła suszone według uznaniaser gołda tarty 50 gramówsól według uznaniapieprz według uznaniaWykonanie:Wyszorowane ziemniaki ugotować w mundurkach, w osolonej wodzie. Odcedzić, wystudzić i obrać z łupinek. Umytą cukinię i pomidory pokroić w cienkie plasterki. Listki natki opłukać i osuszyć. Oczyszczony czosnek rozdrobnić. Cukinie i czosnek podsmażyć na rozgrzanej oliwie, mieszając doprawić do smaku solą i pieprzem. Zdjąć z patelni i osączyć z tłuszczu na papierowym ręczniku. Jajka wymieszać z mlekiem, doprawić solą oraz pieprzem. Wsypać suszone zioła, wymieszać. Ziemniaki pokroić w plasterki. Formę do tortilli posmarować olejem. Przełożyć do niej ziemniaki, cukinię i pomidory, posypać listkami natki, polać mlekiem z jajkiem i ziołami, posypać tartym serem. Piec 30 minut w 200 stopniach. Podawać bezpośrednio po przyrządzeniu.Uwagi:Zioła suszone: bazylia, oregano, majeranek.Autor: BeciaZobacz inne przepisy użykownika!Zapiekanki i PizzeDodaj komentarz:Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga: