Wykonanie
« Powrót  
Dodaj przepis do ulubionych!(ilość porcji): 4(z pieczeniem / smażeniem): 40 minut(stopień trudności):Oceń przepisMożesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!Średnia ocena użytkowników : 0Ilość ocen : 0SkładnikLogo Ilość Czego
sznycle cielęce 4 sztuk
ser owczy 50 gramów
boczek 4 plastry
tymianek 2 gałązki
czosnek 1 ząbki
papryczka chili 1 sztuk
marchewka 600 gramów
pomidory 4 sztuk
fasola biała 2 puszka
rozmaryn 1 gałązki
oregano 2 gałązki
oliwa 3 łyżek stołowych
bulion warzywny 375 mililitrów
sok pomidorowy 125 mililitrówzasmażka jasna błyskawiczna 1 łyżek stołowych
pieprz według uznania
sól według uznaniaWykonanie:
Mięso umyć i osuszyć.
Ser pokroić na 4 plastry. Listki
tymianku umyć i osuszyć. Na każdym sznyclu umieścić po plastrze
boczku i
sera, oprószyć
pieprzem i posypać listkami
tymianku. Sznycle zwinąć w roladki i spiąć wykałaczkami.Oczyszczony
czosnek rozdrobnić. Oczyszczoną papryczkę posiekać, a oczyszczoną
marchewkę pokroić w kostkę. Umyte
pomidory pociąć na ćwiartki, usunąć pestki, a miąższ pokroić w kostkę.
Fasolkę osączyć. Igiełki
rozmarynu i listki
oregano opłukać i osuszyć.
Oliwę rozgrzać w rondlu i obsmażyć na niej roladki ze wszystkich stron na złoty kolor. Dodać
marchewkę oraz
czosnek i dusić 5 minut. Wlać
bulion oraz sok, dodać
chili i dusić pod przykryciem 5 minut. Dodać
fasolkę,
pomidory,
rozmaryn oraz
oregano i dusić 3 minuty. Danie zagęścić zasmażką i zagotować. Doprawić do smaku
pieprzem oraz
solą.Autor:
BeciaZobacz inne przepisy użykownika!Kuchnia PolskaPotrawy z
MięsaPotrawy z
seremDodaj komentarz:Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z
pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga: