ßßß Cookit - przepis na Roladki w potrawce

Roladki w potrawce

nazwa

Wykonanie

« Powrót  
Dodaj przepis do ulubionych!
(ilość porcji): 4
(z pieczeniem / smażeniem): 40 minut
(stopień trudności):
Oceń przepis
Możesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!
Średnia ocena użytkowników : 0
Ilość ocen : 0
Składnik
Logo Ilość Czego
sznycle cielęce 4 sztuk
ser owczy 50 gramów
boczek 4 plastry
tymianek 2 gałązki
czosnek 1 ząbki
papryczka chili 1 sztuk
marchewka 600 gramów
pomidory 4 sztuk
fasola biała 2 puszka
rozmaryn 1 gałązki
oregano 2 gałązki
oliwa 3 łyżek stołowych
bulion warzywny 375 mililitrów
sok pomidorowy 125 mililitrów
zasmażka jasna błyskawiczna 1 łyżek stołowych
pieprz według uznania
sól według uznania
Wykonanie:
Mięso umyć i osuszyć. Ser pokroić na 4 plastry. Listki tymianku umyć i osuszyć. Na każdym sznyclu umieścić po plastrze boczku i sera, oprószyć pieprzem i posypać listkami tymianku. Sznycle zwinąć w roladki i spiąć wykałaczkami.
Oczyszczony czosnek rozdrobnić. Oczyszczoną papryczkę posiekać, a oczyszczoną marchewkę pokroić w kostkę. Umyte pomidory pociąć na ćwiartki, usunąć pestki, a miąższ pokroić w kostkę. Fasolkę osączyć. Igiełki rozmarynu i listki oregano opłukać i osuszyć.
Oliwę rozgrzać w rondlu i obsmażyć na niej roladki ze wszystkich stron na złoty kolor. Dodać marchewkę oraz czosnek i dusić 5 minut. Wlać bulion oraz sok, dodać chili i dusić pod przykryciem 5 minut. Dodać fasolkę, pomidory, rozmaryn oraz oregano i dusić 3 minuty. Danie zagęścić zasmażką i zagotować. Doprawić do smaku pieprzem oraz solą.
Autor: Becia
Zobacz inne przepisy użykownika!
Kuchnia Polska
Potrawy z Mięsa
Potrawy z serem
Dodaj komentarz:
Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga:
Źródło:http://ksiazka-kucharska.pl/przepis/10108/Roladki-w-potrawce