ßßß
Dodaj przepis do ulubionych!(ilość porcji): 4(z pieczeniem / smażeniem): 45 minut(stopień trudności):Oceń przepisMożesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!Średnia ocena użytkowników : 5Ilość ocen : 1SkładnikLogo Ilość Czegocebula 2 sztukpapryka zielona 2 sztukpomidory 700 gramówchleb 250 gramówczosnek 3 ząbkipapryczka chili 1 sztukbulion warzywny 1 litrówoliwa 4 łyżek stołowychtymianek według uznaniaoregano według uznaniapieprz według uznaniasól według uznaniakromki bułki wrocławskiej 8 sztukżółty ser 5q łyżek stołowychczosnek 4 ząbkioliwa 4 łyżek stołowychchili mielone według uznaniaWykonanie:Oczyszczoną paprykę pokroić w grubą kostkę, a oczyszczoną cebulę i czosnek grubo posiekać. Umyte pomidory pokroić na kawałki. Oczyszczony strączek chili posiekać. Cebulę i czosnek zeszklić na 2 łyżkach oliwy. W rondlu rozgrzać resztę oliwy, wrzucić paprykę, chili, pomidory i smażyć 2 minuty na dużym ogniu. Wlać bulion i gotować, aż pomidory się rozgotują, na małym ogniu. Dodać pokrojony w kostkę chleb i czosnek z cebulą. Mieszając doprawić do smaku solą, pieprzem oraz ziołami. Gotować 15 minut.Grzanki czosnkowe: kromki bułki ułożyć na blasze i piec 5 minut na zloty kolor w piekarniku nagrzanym do 200 stopni. Skropić oliwą. Na grzankach rozłożyć rozdrobniony czosnek (4 ząbki) i natrzeć nim bułki. Posypać startym zerem i wstawić do piekarnika na jeszcze 2 minuty. Oprószyć chili i podawać jako dodatek do zupy.Autor: BeciaZobacz inne przepisy użykownika!Kanapki weg.Kuchnia HiszpańskaPotrawy z seremZupyZupy weg.Dodaj komentarz:Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga: