Wykonanie
« Powrót  
Dodaj przepis do ulubionych!(ilość porcji): 4(z pieczeniem / smażeniem): 45 minut(stopień trudności):Oceń przepisMożesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!Średnia ocena użytkowników : 5Ilość ocen : 1SkładnikLogo Ilość Czego
cebula 2 sztuk
papryka zielona 2 sztuk
pomidory 700 gramów
chleb 250 gramów
czosnek 3 ząbki
papryczka chili 1 sztuk
bulion warzywny 1 litrów
oliwa 4 łyżek stołowych
tymianek według uznania
oregano według uznania
pieprz według uznania
sól według uznaniakromki
bułki wrocławskiej 8 sztuk
żółty ser 5q łyżek stołowych
czosnek 4 ząbki
oliwa 4 łyżek stołowych
chili mielone według uznaniaWykonanie:Oczyszczoną
paprykę pokroić w grubą kostkę, a oczyszczoną
cebulę i
czosnek grubo posiekać. Umyte
pomidory pokroić na kawałki. Oczyszczony strączek
chili posiekać.
Cebulę i
czosnek zeszklić na 2 łyżkach
oliwy. W rondlu rozgrzać resztę
oliwy, wrzucić
paprykę,
chili,
pomidory i smażyć 2 minuty na dużym ogniu. Wlać
bulion i gotować, aż
pomidory się rozgotują, na małym ogniu. Dodać pokrojony w kostkę
chleb i
czosnek z
cebulą. Mieszając doprawić do smaku
solą,
pieprzem oraz
ziołami. Gotować 15 minut.Grzanki
czosnkowe: kromki
bułki ułożyć na blasze i piec 5 minut na zloty kolor w piekarniku nagrzanym do 200 stopni. Skropić
oliwą. Na grzankach rozłożyć rozdrobniony
czosnek (4 ząbki) i natrzeć nim
bułki. Posypać startym
zerem i wstawić do piekarnika na jeszcze 2 minuty. Oprószyć
chili i podawać jako dodatek do zupy.Autor:
BeciaZobacz inne przepisy użykownika!Kanapki weg.Kuchnia HiszpańskaPotrawy z
seremZupyZupy weg.Dodaj komentarz:Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z
pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga: