ßßß Cookit - przepis na Zupa chlebowa z grzankami czosnkowymi

Zupa chlebowa z grzankami czosnkowymi

nazwa

Wykonanie

« Powrót  
Dodaj przepis do ulubionych!
(ilość porcji): 4
(z pieczeniem / smażeniem): 45 minut
(stopień trudności):
Oceń przepis
Możesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!
Średnia ocena użytkowników : 5
Ilość ocen : 1
Składnik
Logo Ilość Czego
cebula 2 sztuk
papryka zielona 2 sztuk
pomidory 700 gramów
chleb 250 gramów
czosnek 3 ząbki
papryczka chili 1 sztuk
bulion warzywny 1 litrów
oliwa 4 łyżek stołowych
tymianek według uznania
oregano według uznania
pieprz według uznania
sól według uznania
kromki bułki wrocławskiej 8 sztuk
żółty ser 5q łyżek stołowych
czosnek 4 ząbki
oliwa 4 łyżek stołowych
chili mielone według uznania
Wykonanie:
Oczyszczoną paprykę pokroić w grubą kostkę, a oczyszczoną cebulę i czosnek grubo posiekać. Umyte pomidory pokroić na kawałki. Oczyszczony strączek chili posiekać. Cebulę i czosnek zeszklić na 2 łyżkach oliwy. W rondlu rozgrzać resztę oliwy, wrzucić paprykę, chili, pomidory i smażyć 2 minuty na dużym ogniu. Wlać bulion i gotować, aż pomidory się rozgotują, na małym ogniu. Dodać pokrojony w kostkę chleb i czosnek z cebulą. Mieszając doprawić do smaku solą, pieprzem oraz ziołami. Gotować 15 minut.
Grzanki czosnkowe: kromki bułki ułożyć na blasze i piec 5 minut na zloty kolor w piekarniku nagrzanym do 200 stopni. Skropić oliwą. Na grzankach rozłożyć rozdrobniony czosnek (4 ząbki) i natrzeć nim bułki. Posypać startym zerem i wstawić do piekarnika na jeszcze 2 minuty. Oprószyć chili i podawać jako dodatek do zupy.
Autor: Becia
Zobacz inne przepisy użykownika!
Kanapki weg.
Kuchnia Hiszpańska
Potrawy z serem
Zupy
Zupy weg.
Dodaj komentarz:
Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga:
Źródło:http://ksiazka-kucharska.pl/przepis/10121/Zupa-chlebowa-z-grzankami-czosnkowymi