Wykonanie
![](/Data/Images/smakialzacji.blogspot.com\2012_slash_01_slash_zapiekane-serce-z-makaronu/l/-479853172.jpg)
mojego przepisuSkładniki: 4 porcje250g
makaronu tagiatelle1
cebula4 ząbki
czosnku1
zielona paprykakawałek dyni ok 200g
czarny pieprz,
cytrynowy pieprz,
sólmała garść czerwonej suszonej
papryki1/2 szklanki
śmietanki 30%1 puszka krojonych
pomidorów + jeden świeży2 łyżki
oliwy z oliwek1 łyżka startego
parmezanu1/2 szklanki startego
żółtego seraświeże
oreganoświeży
tymianekPrzygotowanie:
Makaron ugotować Al'dente.
Oliwę rozgrzać w
wooku, wrzucić pokrojoną w cienkie plasterki
dynię i lekko ją zrumienić.Zmiażdżyć
czosnek, pokroić w plastry
cebulę,dodać do
wooka i smażyć przez chwilę na rozgrzanym
oleju.Dodać
pomidory, suszoną
paprykę,
paprykę zieloną poszatkowaną i jeszcze chwilę wszystko poddusić.Dodać
śmietanę,świeży
pomidor w cząstkach, świeże
zioła,
sól,
pieprz i na końcu
makaron.Wszystko delikatnie wymieszać.Do naczynia żaroodpornego pokruszyć najpierw
żółty ser,następnie wyłożyć część
makaronu,znów posypać
żółtym serem i wyłożyć resztę
makaronu.Ostatnią warstwą powinien być
ser +
parmezanZapiekać
makaron w temperaturze 180' przez 20 minut.Smacznego!* Ja położyłam na talerz nadający się do zapiekania formę w kształcie
serca i w nią wykładałam warstwy
makaronu.Przepis dołączam do akcji: