Wykonanie
mojego przepisuSkładniki: na 1
paprykę1 podłużna
czerwona papryka1/2 szklanki ulubionego
makaronu100g
mięsa mielonego od
szynki1/2
cebuli2 ząbki
czosnku1/2 puszki
pomidorów krojonych1 łyżka suszonej
papryki1 marynowana
papryczka chiliser żółty starty3 łyżki
parmezanuświeże listki
oregano (opcjonalnie)
sól,
pieprz czarny,
pieprz cytrynowy (opcjonalnie)2 łyżki
olejuPrzygotowanie:
Mięso mielone podsmażyć na
oleju, dodać pokrojoną w kostkę
cebulkęoraz zmiażdżony
czosnek.Wszystko podsmażać 5 minut.Dodać pokrojone
pomidory,suszoną
paprykę,
oregano i doprawić do smaku
solą i
pieprzem.
Makaron ugotować Al'dente.W
papryce zrobić otwór nożem przecinając od środka do zewnętrznych
bokówale nie docinając zupełnie do końca.Wydrylować delikatnie by nie uszkodzić nacięcia.
Makaron zmieszać z sosem, dodać łyżkę
parmezanu,nałożyć dwie łyżki farszu
makaronowego do środka
papryki,posypać startym
żółtym serem,
oregano,
parmezanem i znównałożyć kolejne dwie łyżki
makaronowego farszu posypując jak poprzednio
żółtym serem,
oregano i
parmezanem.Na koniec wcisnąć marynowaną
papryczkę chili w środek farszu,posypać
natką pietruszki i zapiekać 30 minut w piekarniku rozgrzanym do 200'CSmacznego!Przepis dodaje do akcji: