ßßß
mojego przepisuSkładniki: na 1 paprykę1 podłużna czerwona papryka1/2 szklanki ulubionego makaronu100g mięsa mielonego od szynki1/2 cebuli2 ząbki czosnku1/2 puszki pomidorów krojonych1 łyżka suszonej papryki1 marynowana papryczka chiliser żółty starty3 łyżki parmezanuświeże listki oregano (opcjonalnie)sól, pieprz czarny, pieprz cytrynowy (opcjonalnie)2 łyżki olejuPrzygotowanie:Mięso mielone podsmażyć na oleju, dodać pokrojoną w kostkę cebulkęoraz zmiażdżony czosnek.Wszystko podsmażać 5 minut.Dodać pokrojone pomidory,suszoną paprykę, oregano i doprawić do smakusolą i pieprzem.Makaron ugotować Al'dente.W papryce zrobić otwór nożem przecinając od środka do zewnętrznych bokówale nie docinając zupełnie do końca.Wydrylować delikatnie by nie uszkodzić nacięcia.Makaron zmieszać z sosem, dodać łyżkę parmezanu,nałożyć dwie łyżki farszu makaronowego do środka papryki,posypać startym żółtym serem, oregano, parmezanem i znównałożyć kolejne dwie łyżki makaronowego farszu posypując jak poprzedniożółtym serem, oregano i parmezanem.Na koniec wcisnąć marynowaną papryczkę chili w środek farszu,posypać natką pietruszki i zapiekać 30 minut w piekarniku rozgrzanym do 200'CSmacznego!Przepis dodaje do akcji: