ßßß Cookit - przepis na Sznycle po florencku

Sznycle po florencku

nazwa

Wykonanie

« Powrót  
Dodaj przepis do ulubionych!
(ilość porcji): 4
(z pieczeniem / smażeniem): 40 minut
(stopień trudności):
Oceń przepis
Możesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!
Średnia ocena użytkowników : 2
Ilość ocen : 1
Składnik
Logo Ilość Czego
sznycle cielęce 4 sztuk
cebula 2 sztuk
pieczrki 250 gramów
oliwa 3 łyżek stołowych
bulion warzywny 1 kostek
pomidory 2 sztuk
mozzarella 150 gramów
listki bazylii według uznania
oregano według uznania
pieprz według uznania
sól według uznania
Wykonanie:
Oczyszczone cebule posiekać, a oczyszczone pieczarki pokroić w małą kostkę. Lekko rozbite mięso oprószyć oregano, sola oraz pieprzem. Umyte pomidory pokroić w plastry. Ser też pokroić w plastry.
Kotlety obsmażyć z obu stron na oliwie. Przełożyć do polanego oliwą żaroodpornego naczynia. Na tej samej patelni poddusić cebule oraz pieczarki i posypać pokruszona kostka bulionowa. Mieszankę ułożyć na mięsie, dodać pomidory oraz ser i piec 15 minut w piekarniku nagrzanym do 180 stopni. Posypać listkami bazylii.
Autor: Becia
Zobacz inne przepisy użykownika!
Kuchnia Włoska
Potrawy z Mięsa
Potrawy z serem
Zapiekanki i Pizze
Dodaj komentarz:
Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga:
Źródło:http://ksiazka-kucharska.pl/przepis/11052/Sznycle-po-florencku