Wykonanie
« Powrót  
Dodaj przepis do ulubionych!(ilość porcji): 4(z pieczeniem / smażeniem): 40 minut(stopień trudności):Oceń przepisMożesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!Średnia ocena użytkowników : 2Ilość ocen : 1SkładnikLogo Ilość Czego
sznycle cielęce 4 sztuk
cebula 2 sztuk
pieczrki 250 gramów
oliwa 3 łyżek stołowych
bulion warzywny 1 kostek
pomidory 2 sztuk
mozzarella 150 gramówlistki
bazylii według uznania
oregano według uznania
pieprz według uznania
sól według uznaniaWykonanie:Oczyszczone
cebule posiekać, a oczyszczone
pieczarki pokroić w małą kostkę. Lekko rozbite
mięso oprószyć
oregano,
sola oraz
pieprzem. Umyte
pomidory pokroić w plastry.
Ser też pokroić w plastry.Kotlety obsmażyć z obu stron na
oliwie. Przełożyć do polanego
oliwą żaroodpornego naczynia. Na tej samej patelni poddusić
cebule oraz
pieczarki i posypać pokruszona kostka bulionowa. Mieszankę ułożyć na
mięsie, dodać
pomidory oraz
ser i piec 15 minut w piekarniku nagrzanym do 180 stopni. Posypać listkami
bazylii.Autor:
BeciaZobacz inne przepisy użykownika!Kuchnia WłoskaPotrawy z
MięsaPotrawy z
seremZapiekanki i PizzeDodaj komentarz:Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z
pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga: