ßßß Cookit - przepis na Minipizze

Minipizze

nazwa

Wykonanie

« Powrót  
Minipizze
Dodaj przepis do ulubionych!
(ilość porcji): 8
(z pieczeniem / smażeniem): 100 minut
(stopień trudności):
Oceń przepis
Możesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!
Średnia ocena użytkowników : 0
Ilość ocen : 0
Składnik
Logo Ilość Czego
ciasto na pizzę 1 porcja
pomidory 200 gramów
mozzarella 200 gramów
pieczarki 50 gramów
sardynki 1 puszka
filety anchois 1 puszka
oregano według uznania
listki bazylii według uznania
oliwa według uznania
pieprz według uznania
sól według uznania
Wykonanie:
Ciasto cienko rozwałkować i wykroić z niego kółka o średnicy ok. 10 cm. Ułożyć je na posmarowanej oliwie blasze w ok. 2 cm odstępach, by w czasie pieczenia się nie stykały. Nałożyć na placki nadzienie, zaczynając od obranych ze skórki i pokrojonych w plastry pomidorów i mozzarelli. Pozostałe składniki ułożyć w/g uznania i w dowolnej kolejności. Na końcu każdą małą pizzę oprószyć solą, pieprzem, oregano i listkami bazylii oraz skropić oliwą. Piec w piekarniku nagrzanym do 220 stopni, trochę krócej niż dużą pizzę - 10 minut.
Uwagi:
Ciasto przygotować w/g przepisu na pizze z pieczarkami.
Autor: Becia
Zobacz inne przepisy użykownika!
Kuchnia Włoska
Potrawy z Grzybów
Potrawy z Ryb
Potrawy z serem
Dodaj komentarz:
Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga:
Źródło:http://ksiazka-kucharska.pl/przepis/11513/Minipizze