Wykonanie
« Powrót  Minipizze
Dodaj przepis do ulubionych!(ilość porcji): 8(z pieczeniem / smażeniem): 100 minut(stopień trudności):Oceń przepisMożesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!Średnia ocena użytkowników : 0Ilość ocen : 0SkładnikLogo Ilość Czegociasto na pizzę 1 porcja
pomidory 200 gramów
mozzarella 200 gramów
pieczarki 50 gramów
sardynki 1 puszkafilety
anchois 1 puszka
oregano według uznanialistki
bazylii według uznania
oliwa według uznania
pieprz według uznania
sól według uznaniaWykonanie:Ciasto cienko rozwałkować i wykroić z niego kółka o średnicy ok. 10 cm. Ułożyć je na posmarowanej
oliwie blasze w ok. 2 cm odstępach, by w czasie pieczenia się nie stykały. Nałożyć na placki nadzienie, zaczynając od obranych ze skórki i pokrojonych w plastry
pomidorów i
mozzarelli. Pozostałe składniki ułożyć w/g uznania i w dowolnej kolejności. Na końcu każdą małą pizzę oprószyć
solą,
pieprzem,
oregano i listkami
bazylii oraz skropić
oliwą. Piec w piekarniku nagrzanym do 220 stopni, trochę krócej niż dużą pizzę - 10 minut.Uwagi:Ciasto przygotować w/g przepisu na pizze z
pieczarkami.Autor:
BeciaZobacz inne przepisy użykownika!Kuchnia WłoskaPotrawy z
GrzybówPotrawy z RybPotrawy z
seremDodaj komentarz:Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z
pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga: