Wykonanie
« Powrót  
Dodaj przepis do ulubionych!(ilość porcji): 6(z pieczeniem / smażeniem): 60 minut(stopień trudności):Oceń przepisMożesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!Średnia ocena użytkowników : 4Ilość ocen : 2SkładnikLogo Ilość Czego
filet śledziowy 500 gramów
ziemniaki ugotowane w mundurkach 3 sztuk
buraki ugotowane 2 sztuk
pieprz grubo zmielony 1 łyżek deserowych
ogórek kiszony, duży 1 sztuk
cebula 1 sztuk
jabłko winne 1 sztuk
jajka ugotowane 2 sztuk
sok z cytryny 2 łyżek stołowych
śmietana gęsta 3 łyżek stołowych
majonez 2 łyżek stołowych
cytryna 1 sztuk
pieprz zielony według uznania
cukier według uznania
sól według uznaniaWykonanie:Umyte, osuszone filety pokroić w kostkę, oprószyć grubo zmielonym
pieprzem i odstawić na godzinę.
Ziemniaki i warzywa obrać i pokroić w słupki, a
cebulę i
jabłko w kostkę, skropić je
sokiem z cytryny.
Białka jajek pokroić w grubą kostkę, a
żółtka drobno posiekać.Sos:
śmietanę wymieszać z
majonezem, doprawić do smaku
sokiem z cytryny,
solą,
zielonym pieprzem oraz
cukrem.Składniki sałatki ułożyć warstwami w salaterce, polać sosem, delikatnie wymieszać, posypać posiekanymi
żółtkami i jeszcze
zielonym pieprzem, przykryć folią i wstawić na 2h do lodówki.Autor:
BeciaZobacz inne przepisy użykownika!Kuchnia PolskaPotrawy z RybWigiliaDodaj komentarz:Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z
pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga: