ßßß
Dodaj przepis do ulubionych!(ilość porcji): 6(z pieczeniem / smażeniem): 60 minut(stopień trudności):Oceń przepisMożesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!Średnia ocena użytkowników : 4Ilość ocen : 2SkładnikLogo Ilość Czegofilet śledziowy 500 gramówziemniaki ugotowane w mundurkach 3 sztukburaki ugotowane 2 sztukpieprz grubo zmielony 1 łyżek deserowychogórek kiszony, duży 1 sztukcebula 1 sztukjabłko winne 1 sztukjajka ugotowane 2 sztuksok z cytryny 2 łyżek stołowychśmietana gęsta 3 łyżek stołowychmajonez 2 łyżek stołowychcytryna 1 sztukpieprz zielony według uznaniacukier według uznaniasól według uznaniaWykonanie:Umyte, osuszone filety pokroić w kostkę, oprószyć grubo zmielonym pieprzem i odstawić na godzinę. Ziemniaki i warzywa obrać i pokroić w słupki, a cebulę i jabłko w kostkę, skropić je sokiem z cytryny. Białka jajek pokroić w grubą kostkę, a żółtka drobno posiekać.Sos: śmietanę wymieszać z majonezem, doprawić do smaku sokiem z cytryny, solą, zielonym pieprzem oraz cukrem.Składniki sałatki ułożyć warstwami w salaterce, polać sosem, delikatnie wymieszać, posypać posiekanymi żółtkami i jeszcze zielonym pieprzem, przykryć folią i wstawić na 2h do lodówki.Autor: BeciaZobacz inne przepisy użykownika!Kuchnia PolskaPotrawy z RybWigiliaDodaj komentarz:Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga: