ßßß Cookit - przepis na Pieczeń z kasztanami i jarzynką

Pieczeń z kasztanami i jarzynką

nazwa

Wykonanie

« Powrót  
Dodaj przepis do ulubionych!
(ilość porcji): 4
(z pieczeniem / smażeniem): 170 minut
(stopień trudności):
Oceń przepis
Możesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!
Średnia ocena użytkowników : 0
Ilość ocen : 0
Składnik
Logo Ilość Czego
wieprzowina na pieczeń 1 kilogramów
musztarda 2 łyżek stołowych
olej 25 mililitrów
miód 2 łyżek stołowych
cebula 2 sztuk
włoszczyzna 1 sztuk
bulion 400 mililitrów
zagęstnik 1 , 5 łyżek stołowych
czosnek 1 ząbki
natka pietruszki 0,5 pęczek
kasztany jadalne z puszki 200 gramów
olej 75 mililitrów
żurawina suszona 125 gramów
tymianek 1 łyżek deserowych
gałka muszkatołowa według uznania
pieprz według uznania
sól według uznania
Wykonanie:
Umyte, osuszone mięso rozciąć na płat, natrzeć pieprzem oraz sola i posmarować musztardą. Oczyszczony, rozdrobniony czosnek, 100g kasztanów, natkę, szczyptę soli oraz 75 ml oleju utrzeć na masę. Pozostałe kasztany i żurawinę posiekać i wymieszać z masą. Doprawić do smaku solą, pieprzem, gałką oraz tymiankiem. Nadzienie rozsmarować na mięsie. Zwinąć w roladę i obwiązać nicią kuchenną. oprószyć solą i pieprzem. Podsmażyć na oleju i posmarować miodem. Ułożyć w brytfannie. Oczyszczoną cebule i włoszczyznę pokrojoną dodać do pieczeni. Wlać 100 ml bulionu i dusić ok. 2 h w 180 stopniach. Podlewać mięso pozostałym bulionem. Sos z pieczeni przecedzić i zagęścić. Pieczeń podawać ze smażonymi ziemniakami i jarzynką.
Autor: Becia
Zobacz inne przepisy użykownika!
Kuchnia Polska
Potrawy z Mięsa
Wielkanoc
Wigilia
Dodaj komentarz:
Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga:
Źródło:http://ksiazka-kucharska.pl/przepis/9881/Pieczen-z-kasztanami-i-jarzynka