ßßß
Dodaj przepis do ulubionych!(ilość porcji): 4(z pieczeniem / smażeniem): 170 minut(stopień trudności):Oceń przepisMożesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!Średnia ocena użytkowników : 0Ilość ocen : 0SkładnikLogo Ilość Czegowieprzowina na pieczeń 1 kilogramówmusztarda 2 łyżek stołowycholej 25 mililitrówmiód 2 łyżek stołowychcebula 2 sztukwłoszczyzna 1 sztukbulion 400 mililitrówzagęstnik 1 , 5 łyżek stołowychczosnek 1 ząbkinatka pietruszki 0,5 pęczekkasztany jadalne z puszki 200 gramówolej 75 mililitrówżurawina suszona 125 gramówtymianek 1 łyżek deserowychgałka muszkatołowa według uznaniapieprz według uznaniasól według uznaniaWykonanie:Umyte, osuszone mięso rozciąć na płat, natrzeć pieprzem oraz sola i posmarować musztardą. Oczyszczony, rozdrobniony czosnek, 100g kasztanów, natkę, szczyptę soli oraz 75 ml oleju utrzeć na masę. Pozostałe kasztany i żurawinę posiekać i wymieszać z masą. Doprawić do smaku solą, pieprzem, gałką oraz tymiankiem. Nadzienie rozsmarować na mięsie. Zwinąć w roladę i obwiązać nicią kuchenną. oprószyć solą i pieprzem. Podsmażyć na oleju i posmarować miodem. Ułożyć w brytfannie. Oczyszczoną cebule i włoszczyznę pokrojoną dodać do pieczeni. Wlać 100 ml bulionu i dusić ok. 2 h w 180 stopniach. Podlewać mięso pozostałym bulionem. Sos z pieczeni przecedzić i zagęścić. Pieczeń podawać ze smażonymi ziemniakami i jarzynką.Autor: BeciaZobacz inne przepisy użykownika!Kuchnia PolskaPotrawy z MięsaWielkanocWigiliaDodaj komentarz:Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga: