Wykonanie
« Powrót  
Dodaj przepis do ulubionych!(ilość porcji): 4(z pieczeniem / smażeniem): 170 minut(stopień trudności):Oceń przepisMożesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!Średnia ocena użytkowników : 0Ilość ocen : 0SkładnikLogo Ilość Czego
wieprzowina na pieczeń 1 kilogramów
musztarda 2 łyżek stołowych
olej 25 mililitrów
miód 2 łyżek stołowych
cebula 2 sztuk
włoszczyzna 1 sztuk
bulion 400 mililitrówzagęstnik 1 , 5 łyżek stołowych
czosnek 1 ząbki
natka pietruszki 0,5 pęczek
kasztany jadalne z puszki 200 gramów
olej 75 mililitrów
żurawina suszona 125 gramów
tymianek 1 łyżek deserowych
gałka muszkatołowa według uznania
pieprz według uznania
sól według uznaniaWykonanie:Umyte, osuszone
mięso rozciąć na płat, natrzeć
pieprzem oraz
sola i posmarować
musztardą. Oczyszczony, rozdrobniony
czosnek, 100g
kasztanów,
natkę, szczyptę
soli oraz 75 ml
oleju utrzeć na masę. Pozostałe
kasztany i
żurawinę posiekać i wymieszać z masą. Doprawić do smaku
solą,
pieprzem, gałką oraz
tymiankiem. Nadzienie rozsmarować na
mięsie. Zwinąć w roladę i obwiązać nicią kuchenną. oprószyć
solą i
pieprzem. Podsmażyć na
oleju i posmarować
miodem. Ułożyć w brytfannie. Oczyszczoną
cebule i
włoszczyznę pokrojoną dodać do pieczeni. Wlać 100 ml
bulionu i dusić ok. 2 h w 180 stopniach. Podlewać
mięso pozostałym
bulionem. Sos z pieczeni przecedzić i zagęścić. Pieczeń podawać ze smażonymi
ziemniakami i jarzynką.Autor:
BeciaZobacz inne przepisy użykownika!Kuchnia PolskaPotrawy z
MięsaWielkanocWigiliaDodaj komentarz:Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z
pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga: