ßßß
Dodaj przepis do ulubionych!(ilość porcji): 4(z pieczeniem / smażeniem): 140 minut(stopień trudności):Oceń przepisMożesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!Średnia ocena użytkowników : 0Ilość ocen : 0SkładnikLogo Ilość Czegonatka pietruszki 0,5 porcjamajeranek 0,25 pęczekrozmaryn według uznaniaolej 6 łyżek stołowychmusztarda 3 łyżek stołowychłopatka cielęca 1,5 kilogramówwłoszczyzna 1 porcjacebula 3 sztukczosnek 3 ząbkiwino czerwone 400 mililitrówbulion cielęcy 200 mililitrówpieprz według uznaniasól według uznaniaWykonanie:Oczyszczone, osuszone zioła posiekać i wymieszać z 4 łyżkami oleju, musztardą, solą oraz pieprzem.Umyte, osuszone mięso oprószyć sola oraz pieprzem i posmarować przygotowana marynata. Przykryć i wstawić na 60 minut do lodówki.Oczyścić cebulę, czosnek oraz włoszczyznę i i wszystko pokroić w dużą kostkę. Obsmażyć mięso w brytfannie na 2 łyżkach oleju. Dodać warzywa i piec ok. 90 minut w 200 stopniach, podlewając winem z bulionem.Wyjętą z piekarnika pieczeń zawinąć w folię aluminiową i odstawić w ciepłe miejsce.Sos z pieczenia razem z warzywami przetrzeć przez sito i gotować 15 minut na małym ogniu. Doprawić do smaku solą oraz pieprzem. Podawać z kluskami ziemniaczanymi lub makaronem.Autor: BeciaZobacz inne przepisy użykownika!Kuchnia PolskaPotrawy z MięsaDodaj komentarz:Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga: