Wykonanie
« Powrót  
Dodaj przepis do ulubionych!(ilość porcji): 4(z pieczeniem / smażeniem): 140 minut(stopień trudności):Oceń przepisMożesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!Średnia ocena użytkowników : 0Ilość ocen : 0SkładnikLogo Ilość Czego
natka pietruszki 0,5 porcja
majeranek 0,25 pęczek
rozmaryn według uznania
olej 6 łyżek stołowych
musztarda 3 łyżek stołowych
łopatka cielęca 1,5 kilogramów
włoszczyzna 1 porcja
cebula 3 sztuk
czosnek 3 ząbki
wino czerwone 400 mililitrów
bulion cielęcy 200 mililitrów
pieprz według uznania
sól według uznaniaWykonanie:Oczyszczone, osuszone
zioła posiekać i wymieszać z 4 łyżkami
oleju,
musztardą,
solą oraz
pieprzem.Umyte, osuszone
mięso oprószyć
sola oraz
pieprzem i posmarować przygotowana marynata. Przykryć i wstawić na 60 minut do lodówki.Oczyścić
cebulę,
czosnek oraz
włoszczyznę i i wszystko pokroić w dużą kostkę. Obsmażyć
mięso w brytfannie na 2 łyżkach
oleju. Dodać warzywa i piec ok. 90 minut w 200 stopniach, podlewając
winem z
bulionem.Wyjętą z piekarnika pieczeń zawinąć w folię aluminiową i odstawić w ciepłe miejsce.Sos z pieczenia razem z warzywami przetrzeć przez sito i gotować 15 minut na małym ogniu. Doprawić do smaku
solą oraz
pieprzem. Podawać z kluskami ziemniaczanymi lub
makaronem.Autor:
BeciaZobacz inne przepisy użykownika!Kuchnia PolskaPotrawy z
MięsaDodaj komentarz:Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z
pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga: