Wykonanie
Dzisiaj zapraszam Was na niezwykle soczystą
karkówkę. Przygotowałam ją z
wieprzowiny ze znakiem PQS i muszę przyznać, że zajadaliśmy ją ze smakiem.
Mięso było właśnie takie jakie lubimy najbardziej - soczyste, kruche a zarazem dobrze wypieczone. Bardzo lubię w marynacie połączenie smaków ostrych i słodkich i takie właśnie połączenie przygotowałam tym razem.
Składniki:700 g
karkówki PQS2 łyżki
miodu2 łyżki
musztardy francuskiej1 łyżka
musztardy chrzanowej3 - 4 łyżki
olejusólpieprz młotkowany3 - 4 ząbki
czosnkupo 1 łyżeczce
suszonego oregano,
tymianku i
bazyliiWykonanie:
Karkówkę umyć, osuszyć i pokroić na 1,5 - 2 cm plastry (moja była już odpowiednio pokrojona w kotlety).
Czosnek rozgnieść i dokładnie wymieszać w misce z
miodem,
musztardami,
olejem,
solą,
pieprzem i
ziołami. Kotlety dokładnie obtoczyć w przygotowanej marynacie, i pozostawić w przykrytej misce z marynatą na kilka godzin w lodówce. Zamarynowane kotlety grillować z obu stron. Długość grillowania zależy od grubości kotleta i stopnia rozgrzania grilla.
Kampania jest finansowana ze środków Funduszu Promocji
Mięsa Wieprzowego