Chociaż wyróżniłam miód w tytule w marynacie do tej karkówki ważna jest tak samo musztarda. Podobne mięso piekłam w piekarniku jednak zapach dymu, który okadza karkówkędaje nowe doznania smakowe. Mięso wychodzi delikatne z lekką nutą słodyczy jednocześnie zaostrzone przez musztardę. Jest to jeden z moich ulubionych pomysłów na grilla.Składniki:8 plastrów karkówki10-12 łyżek oliwy4 łyżki miodu6 łyżek musztardy np. sarepskiej lub innej2 łyżki musztardy ziarnistejłyżka suszonego tymiankusól, pieprzKarkówkę rozbić na cienkie plastry. W misce wymieszać oliwę, miód, obie musztardy i tymianek. Włożyć plastry mięsa tak aby dokładnie przykryte marynatą i wstawić do lodówki na kilka godzin a najlepiej na całą noc. Grilować.Smacznego:)