ßßß Cookit - przepis na Grillowana karkówka miodowa

Grillowana karkówka miodowa

nazwa

Wykonanie

Chociaż wyróżniłam miód w tytule w marynacie do tej karkówki ważna jest tak samo musztarda. Podobne mięso piekłam w piekarniku jednak zapach dymu, który okadza karkówkę daje nowe doznania smakowe. Mięso wychodzi delikatne z lekką nutą słodyczy jednocześnie zaostrzone przez musztardę. Jest to jeden z moich ulubionych pomysłów na grilla.
Składniki:
8 plastrów karkówki
10-12 łyżek oliwy
4 łyżki miodu
6 łyżek musztardy np. sarepskiej lub innej
2 łyżki musztardy ziarnistej
łyżka suszonego tymianku
sól, pieprz
Karkówkę rozbić na cienkie plastry. W misce wymieszać oliwę, miód, obie musztardy i tymianek. Włożyć plastry mięsa tak aby dokładnie przykryte marynatą i wstawić do lodówki na kilka godzin a najlepiej na całą noc. Grilować.
Smacznego:)
Źródło:http://eksplozjasmaku.blox.pl/2014/07/Grilowana-karkowka-miodowa.html