ßßß Cookit - przepis na Kurczak pieczony w miodowo-musztardowej marynacie

Kurczak pieczony w miodowo-musztardowej marynacie

nazwa

Wykonanie

Marynatę z miodu i musztardy wykorzystałam już do pieczonej karkówki, dziś w podobny sposób postanowiłam przyrządziłam udka z kurczaka. Do tego przepisu możemy wykorzystać dowolną musztardę, idealnie sprawdzi się tutaj francuska lub Dijon. Do mięsa podałam brązowy ryż, faszerowane pieczarki i surówkę z marchewki. Smacznego:)
5-6 udek kurczaka, na marynatę:
czubata łyżka musztardy,
ok. 1/4 szklanki miodu,
łyżka oliwy,
łyżka lub dwie soku z cytryny,
sól, pieprz, rozmaryn, tymianek
Składniki marynaty połączyć, dokładnie obtoczyć w niej kurczaka i odstawić przynajmniej na godzinę. Piec w 190 stopniach ok. 50 minut, co jakiś czas smarując udka pozostałą marynatą.
Źródło:http://lekcjewkuchni.blogspot.com/2015/03/kurczak-pieczony-w-miodowo-musztardowej.html