ßßß Cookit - przepis na Sznycle wieprzowe z jabłkami

Sznycle wieprzowe z jabłkami

nazwa

Wykonanie

« Powrót  
Dodaj przepis do ulubionych!
(ilość porcji): 4
(z pieczeniem / smażeniem): 40 minut
(stopień trudności):
Oceń przepis
Możesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!
Średnia ocena użytkowników : 0
Ilość ocen : 0
Składnik
Logo Ilość Czego
kotlety wiprzowe ze schabu 4 sztuk
mąka 2 łyżek stołowych
śmietana 2 łyżek stołowych
jajka 1 sztuk
kolendra 1 łyżek deserowych
jabłka 4 sztuk
cytryna 0,5 sztuk
rodzynki 2 łyżek stołowych
miód 1 łyżek stołowych
majeranek 1 łyżek deserowych
masło 1 łyżek deserowych
pieprz według uznania
sól według uznania
olej według uznania
Wykonanie:
Rozbić mięso na cienkie płaty, natrzeć solą oraz pieprzem. Zmiksować jajko z maka, śmietaną i łyżeczką soku z cytryny, wymieszać ze szczypta skórki otartej z cytryny oraz kolendrą. Doprawić do smaku solą i ewentualnie odrobina cukru. Ciasto powinno być trochę gęściejsze niż na naleśniki. Dno żaroodpornego naczynia wysmarować masłem, ułożyć na nim pokrojone na cząstki jabłka wymieszane z rodzynkami, skropić pozostałym sokiem z cytryny, posmarować miodem, posypać majerankiem i kolendrą. Wstawić do gorącego piekarnika. Sznycle panierować w cieście, usmażyć z obu stron na rumiano i przełożyć na jabłka. Zapiekać 15 minut w 200 stopniach. Podawać z gorącym makaronem wymieszanym z odrobina masła i szczypta rozkruszonego majeranku.
Autor: Becia
Zobacz inne przepisy użykownika!
Kuchnia Polska
Potrawy z Mięsa
Zapiekanki i Pizze
Dodaj komentarz:
Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga:
Źródło:http://ksiazka-kucharska.pl/przepis/10493/Sznycle-wieprzowe-z-jablkami