Wykonanie
« Powrót  

Dodaj przepis do ulubionych!(ilość porcji): 4(z pieczeniem / smażeniem): 40 minut(stopień trudności):Oceń przepisMożesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!Średnia ocena użytkowników : 0Ilość ocen : 0SkładnikLogo Ilość Czegokotlety wiprzowe ze
schabu 4 sztuk
mąka 2 łyżek stołowych
śmietana 2 łyżek stołowych
jajka 1 sztuk
kolendra 1 łyżek deserowych
jabłka 4 sztuk
cytryna 0,5 sztuk
rodzynki 2 łyżek stołowych
miód 1 łyżek stołowych
majeranek 1 łyżek deserowych
masło 1 łyżek deserowych
pieprz według uznania
sól według uznania
olej według uznaniaWykonanie:Rozbić
mięso na cienkie płaty, natrzeć
solą oraz
pieprzem. Zmiksować
jajko z
maka,
śmietaną i łyżeczką
soku z cytryny, wymieszać ze szczypta skórki otartej z
cytryny oraz
kolendrą. Doprawić do smaku
solą i ewentualnie odrobina
cukru. Ciasto powinno być trochę gęściejsze niż na naleśniki. Dno żaroodpornego naczynia wysmarować
masłem, ułożyć na nim pokrojone na cząstki
jabłka wymieszane z
rodzynkami, skropić pozostałym
sokiem z cytryny, posmarować
miodem, posypać
majerankiem i
kolendrą. Wstawić do gorącego piekarnika. Sznycle panierować w cieście, usmażyć z obu stron na rumiano i przełożyć na
jabłka. Zapiekać 15 minut w 200 stopniach. Podawać z gorącym
makaronem wymieszanym z odrobina
masła i szczypta rozkruszonego
majeranku.Autor:
BeciaZobacz inne przepisy użykownika!Kuchnia PolskaPotrawy z
MięsaZapiekanki i PizzeDodaj komentarz:Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z
pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga: