Wykonanie
Jedliśmy dziś na obiad kacze piersi krótko smażone na patelni, czyli chyba najprostszy i najszybszy sposób na
kaczkę. Nie miałam dziś czasu na wymysły, bo kilka godzin zeszło nam na porządkach działkowych, a po powrocie byłam głodna jak wilk.
Kaczka nie doczekała się portretu, bo została szybko zjedzona. Miałam za to chwilę na zdjęcie
cebuli, którą przygotowałam w kilka minut. Polecam Kochani, z kaczuchą smakowała wyśmienicie.
Składniki :3
czerwone cebule1 łyżeczka
oleju1 łyżka
masła0,5 łyżeczki
miodu2 łyżki
rodzynek0,5 łyżeczki
majerankusól,
pieprz do smakuPrzygotowanie :Obrane
cebule kroję w cienkie plastry, na patelni rozgrzewam
olej. Wrzucam pokrojone
cebule, lekko je
solę i smażę 2 minuty, mieszając. Dodaję
masło i przykrywam, smażę kilka minut, aż
cebula się zeszkli. Dodaję
miód,
majeranek i
rodzynki, smażę jeszcze 2-3 minuty. Doprawiam
solą i
pieprzem.Przepis autorski.