ßßß Cookit - przepis na Czerwona cebula z rodzynkami i miodem

Czerwona cebula z rodzynkami i miodem

nazwa

Wykonanie

Jedliśmy dziś na obiad kacze piersi krótko smażone na patelni, czyli chyba najprostszy i najszybszy sposób na kaczkę. Nie miałam dziś czasu na wymysły, bo kilka godzin zeszło nam na porządkach działkowych, a po powrocie byłam głodna jak wilk. Kaczka nie doczekała się portretu, bo została szybko zjedzona. Miałam za to chwilę na zdjęcie cebuli, którą przygotowałam w kilka minut. Polecam Kochani, z kaczuchą smakowała wyśmienicie.
Składniki :
3 czerwone cebule
1 łyżeczka oleju
1 łyżka masła
0,5 łyżeczki miodu
2 łyżki rodzynek
0,5 łyżeczki majeranku
sól, pieprz do smaku
Przygotowanie :
Obrane cebule kroję w cienkie plastry, na patelni rozgrzewam olej. Wrzucam pokrojone cebule, lekko je solę i smażę 2 minuty, mieszając. Dodaję masło i przykrywam, smażę kilka minut, aż cebula się zeszkli. Dodaję miód, majeranek i rodzynki, smażę jeszcze 2-3 minuty. Doprawiam solą i pieprzem.
Przepis autorski.
Źródło:http://sio-smutki.blogspot.com/2015/10/czerwona-cebula-z-rodzynkami-i-miodem.html