ßßß
Cookit - przepis na Polędwiczki z winogronami i czereśniami
Toggle navigation
Wszystkie (176132)
Przepisy (173196)
Składniki (2936)
Wszystkie (176132)
Przepisy(173196)
Składniki(2936)
Polędwiczki z winogronami i czereśniami
Składniki
Czerwona cebula
Winogrona
Rodzynki
Czereśnie
Białe wino
Miód
Ocet balsamiczny
Sól
Pieprz
Olej
Wykonanie
Polędwiczki
to bardzo wdzięczny materiał na obiad. Robią się szybko, są delikatne i smaczne, bardzo dobrze komponują się z
owocami
.400g polędwiczek wieprzowych1
czerwona cebula
garść
winogron
rodzynkowych
garść
czereśni
pół szklanki
białego wina
1 łyżka
miodu
2 łyżki
octu balsamicznego
sól
,
pieprz
,
olej
Polędwiczkę oczyścić z błonek pokroić na centymetrowe plasterki i rozgnieść je dłonią. Posolić, popieprzyć i usmażyć na złoto na
oleju
. Zdjąć z patelni.
Cebulkę
pokroić w półplasterki i poddusić na tym samym
oleju
. Dodać ponownie
polędwiczki
oraz dorzucić
winogrona
i połówki wypestkowanych
czereśni
. Zalać mieszaniną
wina
,
miodu
i
octu balsamicznego
i dusić około 10 minut aż sos się zredukuje.
Źródło:
http://mamabartka.blogspot.com/2012/06/poledwiczki-z-winogronami-i-czeresniami.html
Przepisy powiązane
Konfitura z czerwonej cebuli
Konfitura z czerwonej cebuli
Czerwona cebula z rodzynkami i miodem
MIODOWA SAŁATKA Z WĄTRÓBKAMI KURCZAKA I OCTEM BALSAMICZNYM
zimowa brukselka z karmelizowaną cebulą, rodzynkami i orzechami
Składniki powiązane (0)