ßßß Cookit - przepis na Polędwiczki z winogronami i czereśniami

Polędwiczki z winogronami i czereśniami

nazwa

Wykonanie

Polędwiczki to bardzo wdzięczny materiał na obiad. Robią się szybko, są delikatne i smaczne, bardzo dobrze komponują się z owocami.
400g polędwiczek wieprzowych
1 czerwona cebula
garść winogron rodzynkowych
garść czereśni
pół szklanki białego wina
1 łyżka miodu
2 łyżki octu balsamicznego
sól, pieprz, olej
Polędwiczkę oczyścić z błonek pokroić na centymetrowe plasterki i rozgnieść je dłonią. Posolić, popieprzyć i usmażyć na złoto na oleju. Zdjąć z patelni. Cebulkę pokroić w półplasterki i poddusić na tym samym oleju. Dodać ponownie polędwiczki oraz dorzucić winogrona i połówki wypestkowanych czereśni. Zalać mieszaniną wina, miodu i octu balsamicznego i dusić około 10 minut aż sos się zredukuje.
Źródło:http://mamabartka.blogspot.com/2012/06/poledwiczki-z-winogronami-i-czeresniami.html