ßßß
Dodaj przepis do ulubionych!(ilość porcji): 4(z pieczeniem / smażeniem): 20 minut(stopień trudności):Oceń przepisMożesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!Średnia ocena użytkowników : 3Ilość ocen : 1SkładnikLogo Ilość Czegokotlety cielęce 4 sztukjaja 2 sztukmąka 125 gramówtarta bułka 125 gramówmasło 2 gramówcytryna 4 plastrysól według uznaniapieprz według uznaniatłuszcz według uznaniaWykonanie:Kotlety umyć, osuszyć, delikatne zbić tłuczkiem, posolić i popieprzyć. Jajka wbić do miseczki, roztrzepać widelcem na jednolitą masę. Kotlety obtaczać kolejno w mące, jajku i bułce. Smażyć na rozgrzanym tłuszczu z obu stron na złoty kolor. Pod koniec dodać niewielką ilość surowego masła. Usmażone kotlety przybrać plasterkami cytryny i, dla zaostrzenia smaku, na przykład anchois.Autor: wieslawal64Zobacz inne przepisy użykownika!Kuchnia AustriackaPotrawy z MięsaDodaj komentarz:Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga: