ßßß Cookit - przepis na Kotlety panierowane po wiedeńsku

Kotlety panierowane po wiedeńsku

nazwa

Wykonanie

« Powrót  
Dodaj przepis do ulubionych!
(ilość porcji): 4
(z pieczeniem / smażeniem): 20 minut
(stopień trudności):
Oceń przepis
Możesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!
Średnia ocena użytkowników : 3
Ilość ocen : 1
Składnik
Logo Ilość Czego
kotlety cielęce 4 sztuk
jaja 2 sztuk
mąka 125 gramów
tarta bułka 125 gramów
masło 2 gramów
cytryna 4 plastry
sól według uznania
pieprz według uznania
tłuszcz według uznania
Wykonanie:
Kotlety umyć, osuszyć, delikatne zbić tłuczkiem, posolić i popieprzyć. Jajka wbić do miseczki, roztrzepać widelcem na jednolitą masę. Kotlety obtaczać kolejno w mące, jajku i bułce. Smażyć na rozgrzanym tłuszczu z obu stron na złoty kolor. Pod koniec dodać niewielką ilość surowego masła. Usmażone kotlety przybrać plasterkami cytryny i, dla zaostrzenia smaku, na przykład anchois.
Autor: wieslawal64
Zobacz inne przepisy użykownika!
Kuchnia Austriacka
Potrawy z Mięsa
Dodaj komentarz:
Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga:
Źródło:http://ksiazka-kucharska.pl/przepis/6901/Kotlety-panierowane-po-wiedensku-