ßßß Cookit - przepis na Boczniaki w panierce

Boczniaki w panierce

nazwa

Wykonanie

Pyszne boczniaki w panierce ala schabowy to wyśmienita alternatywa dla mięsa. Niezwykle ciekawe grzyby, przesmażone na aromatycznym masełku mają wspaniały smak i aromat. Koniecznie musicie spróbować :)
Składniki:
10 boczniaków
50g mąki
50g bułki tartej
Jajko
50g masła
Świeżo mielony pieprz, sól
Do trzech miseczek wsypujemy odpowiednio mąkę, bułkę tartą oraz wbijamy jajko. Patelnie stawiamy na średni gaz i rozpuszczamy masło. Grzyby obsypujemy solą i pieprzem. Następnie maczamy w mące, roztrzepanym jajku i bułce tartej. Smażymy na złoty kolor z obu stron i zajadamy. Smacznego
Źródło:http://kolizjesmakow.blogspot.com/2014/05/boczniaki-w-panierce.html