ßßß Cookit - przepis na 8 szparagów (świeżych bądź ze słoiczka)

8 szparagów (świeżych bądź ze słoiczka)

nazwa

Wykonanie

Składniki
4 sznycle drobiowe
sól
pieprz
3 łyżki mąki
1 jajko
10 dag tartej bułki
8 szparagów (świeżych bądź ze słoiczka)
masło
Przygotowanie
1. Szparagi obrać (do wysokości 1/3 od dołu). Gotować 15 minut w osolonej wodzie (jeśli używamy szparagów ze słoiczka, wystarczy, że je podgrzejemy).
2. Mięso należy umyć i osuszyć. Każdy kawałek natrzeć w środku solą i pieprzem. Do kieszeni w mięsie włożyć po 2 szparagi i zawinąć w rulonik tak aby nadzienie nie wypadło. Następnie oprószyć sznycle solą i pieprzem, spanierować kolejno w mące, jajku i tartej bułce. Na patelni rozgrzać sklarowane masło, usmaż sznycle. Podawać z wybranym dodatkiem.
S M A C Z N E G O!!!
Źródło:http://deliciouseating.bloog.pl/id,331984383,title,Sznycle-ze-szparagami,index.html