Wykonanie
Składniki4 sznycle drobiowe
sólpieprz3 łyżki
mąki1
jajko10 dag
tartej bułki8
szparagów (świeżych bądź ze słoiczka)
masłoPrzygotowanie1.
Szparagi obrać (do wysokości 1/3 od dołu). Gotować 15 minut w osolonej wodzie (jeśli używamy
szparagów ze słoiczka, wystarczy, że je podgrzejemy).2.
Mięso należy umyć i osuszyć. Każdy kawałek natrzeć w środku
solą i
pieprzem. Do kieszeni w
mięsie włożyć po 2
szparagi i zawinąć w rulonik tak aby nadzienie nie wypadło. Następnie oprószyć sznycle
solą i
pieprzem, spanierować kolejno w
mące,
jajku i
tartej bułce. Na patelni rozgrzać sklarowane
masło, usmaż sznycle. Podawać z wybranym dodatkiem.S M A C Z N E G O!!!