ßßß
Dodaj przepis do ulubionych!(ilość porcji): 4(z pieczeniem / smażeniem): 20 minut(stopień trudności):Oceń przepisMożesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!Średnia ocena użytkowników : 0Ilość ocen : 0SkładnikLogo Ilość Czegokotlety cielęce 4 sztukjajka 1 sztukparmezan 2 łyżek stołowychmąka 1 łyżek stołowychbułka tarta 5 łyżek stołowychgałka muszkatołowa 1 szczyptacytryna 0,5 sztukmasło 4 łyżek stołowychpieprz według uznaniasól według uznaniaWykonanie:Umyte, osuszone mięso lekko rozbić tłuczkiem, natrzeć solą oraz pieprzem i skórką otarta z polowy wyszorowanej cytryny. Ubić jajko z łyżeczką soku z cytryny, gałka i solą. Sznycle obtaczać w mące, jajku i w bułce tartej wymieszanej z tartym parmezanem. Smażyć 5 minut z każdej strony na maśle. podawać z ryżem ugotowanym na sypko i przyprawionym posiekana zieleniną (kolendra lub koperek) oraz mieszanką warzyw z patelni.Autor: BeciaZobacz inne przepisy użykownika!Kuchnia WłoskaPotrawy z MięsaPotrawy z seremDodaj komentarz:Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga: