ßßß
Dodaj przepis do ulubionych!(ilość porcji): 4(z pieczeniem / smażeniem): 20 minut(stopień trudności):Oceń przepisMożesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!Średnia ocena użytkowników : 4Ilość ocen : 3SkładnikLogo Ilość Czegofilet z pangi 4 sztukmasło 4 łyżek stołowychcytryna 2 sztukjajka 2 sztukbułka tarta 4 łyżek stołowychmąka 3 łyżek stołowychsól według uznaniapieprz według uznaniaWykonanie:Sparzone cytryny osuszyć i skórkę zetrzeć na tarce o drobnych oczkach, a sok wycisnąć. Skórkę wymieszać z tartą bułką. Jajka wbić na głęboki talerz, doprawić na pikantnie solą oraz pieprzem. dodać sok z cytryn i dokładnie wymieszać. Umyte, osuszone filety panierować kolejno w mące, następnie w jajkach z sokiem cytrynowym, a na końcu w tartej bułce z otartą skórką cytrynową. Porcje ryby smażyć na rozgrzanym maśle, 5 minut z każdej strony na średnim ogniu. Pangę cytrynową przełożyć na 4 ogrzane talerze. Podawać na gorąco z ryżem na sypko oraz gotowanymi warzywami(brokuły, marchewka).Autor: BeciaZobacz inne przepisy użykownika!Potrawy z RybDodaj komentarz:Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga: