ßßß
Dodaj przepis do ulubionych!(ilość porcji): 4(z pieczeniem / smażeniem): 30 minut(stopień trudności):Oceń przepisMożesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!Średnia ocena użytkowników : 3Ilość ocen : 2SkładnikLogo Ilość Czegofilet z piersi kurczaka 4 sztukmasło 0,25 kostekjajka 2 sztukmąka 4 łyżek stołowychbułka tarta 8 łyżek stołowychmasło sklarowane do smażenia według uznaniasól według uznaniapieprz według uznaniaWykonanie:Umyty, osuszony filet delikatnie zbić tłuczkiem. W każdym zrobić nacięcie. W powstałą kieszeń włożyć po słupku zimnego masła. Zacisnąć brzegi, aby tłuszcz nie wypłyną w czasie smażenia (można spiąć). Oprószyć solą i pieprzem. Każdy kotlet obtoczyć kolejno w mące, roztrzepanych jajkach, bułce tartej. Smażyć na sklarowanym maśle po 3 minuty z każdej strony. Zmniejszyć ogień i dosmażyć przez 2 minuty. Podawać z zielonym groszkiem i plasterkami cytryny.Autor: BeciaZobacz inne przepisy użykownika!Potrawy z MięsaKomentarze:Autor: WubeData: 2009-04-28uwielbiam pychaDodaj komentarz:Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga: