Wykonanie
« Powrót

Dodaj przepis do ulubionych!
(ilość porcji): 4
(z pieczeniem / smażeniem): 30 minut
(stopień trudności):
Oceń przepis
Możesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!
Średnia ocena użytkowników : 3
Ilość ocen : 2
Składnik
Logo Ilość Czego
filet z piersi kurczaka 4 sztuk
masło 0,25 kostek
jajka 2 sztuk
mąka 4 łyżek stołowych
bułka tarta 8 łyżek stołowych
masło sklarowane do smażenia według uznania
sól według uznania
pieprz według uznania
Wykonanie:
Umyty, osuszony filet delikatnie zbić tłuczkiem. W każdym zrobić nacięcie. W powstałą kieszeń włożyć po słupku zimnego
masła. Zacisnąć brzegi, aby tłuszcz nie wypłyną w czasie smażenia (można spiąć). Oprószyć
solą i
pieprzem. Każdy kotlet obtoczyć kolejno w
mące, roztrzepanych jajkach,
bułce tartej. Smażyć na sklarowanym
maśle po 3 minuty z każdej strony. Zmniejszyć ogień i dosmażyć przez 2 minuty. Podawać z
zielonym groszkiem i plasterkami
cytryny.
Autor:
BeciaZobacz inne przepisy użykownika!
Potrawy z
MięsaKomentarze:
Autor: Wube
Data: 2009-04-28
uwielbiam pycha
Dodaj komentarz:
Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z
pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga: