Wykonanie
« Powrót  
Dodaj przepis do ulubionych!(ilość porcji): 4(z pieczeniem / smażeniem): 30 minut(stopień trudności):Oceń przepisMożesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!Średnia ocena użytkowników : 3Ilość ocen : 2SkładnikLogo Ilość Czego
filet z piersi kurczaka 4 sztuk
masło 0,25 kostek
jajka 2 sztuk
mąka 4 łyżek stołowych
bułka tarta 8 łyżek stołowych
masło sklarowane do smażenia według uznania
sól według uznania
pieprz według uznaniaWykonanie:Umyty, osuszony filet delikatnie zbić tłuczkiem. W każdym zrobić nacięcie. W powstałą kieszeń włożyć po słupku zimnego
masła. Zacisnąć brzegi, aby tłuszcz nie wypłyną w czasie smażenia (można spiąć). Oprószyć
solą i
pieprzem. Każdy kotlet obtoczyć kolejno w
mące, roztrzepanych jajkach,
bułce tartej. Smażyć na sklarowanym
maśle po 3 minuty z każdej strony. Zmniejszyć ogień i dosmażyć przez 2 minuty. Podawać z
zielonym groszkiem i plasterkami
cytryny.Autor:
BeciaZobacz inne przepisy użykownika!Potrawy z
MięsaKomentarze:Autor: WubeData: 2009-04-28uwielbiam pychaDodaj komentarz:Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z
pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga: