ßßß Cookit - przepis na Kotlety de volaille

Kotlety de volaille

nazwa

Wykonanie

« Powrót  
Dodaj przepis do ulubionych!
(ilość porcji): 4
(z pieczeniem / smażeniem): 30 minut
(stopień trudności):
Oceń przepis
Możesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!
Średnia ocena użytkowników : 3
Ilość ocen : 2
Składnik
Logo Ilość Czego
filet z piersi kurczaka 4 sztuk
masło 0,25 kostek
jajka 2 sztuk
mąka 4 łyżek stołowych
bułka tarta 8 łyżek stołowych
masło sklarowane do smażenia według uznania
sól według uznania
pieprz według uznania
Wykonanie:
Umyty, osuszony filet delikatnie zbić tłuczkiem. W każdym zrobić nacięcie. W powstałą kieszeń włożyć po słupku zimnego masła. Zacisnąć brzegi, aby tłuszcz nie wypłyną w czasie smażenia (można spiąć). Oprószyć solą i pieprzem. Każdy kotlet obtoczyć kolejno w mące, roztrzepanych jajkach, bułce tartej. Smażyć na sklarowanym maśle po 3 minuty z każdej strony. Zmniejszyć ogień i dosmażyć przez 2 minuty. Podawać z zielonym groszkiem i plasterkami cytryny.
Autor: Becia
Zobacz inne przepisy użykownika!
Potrawy z Mięsa
Komentarze:
Autor: Wube
Data: 2009-04-28
uwielbiam pycha
Dodaj komentarz:
Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga:
Źródło:http://ksiazka-kucharska.pl/przepis/6540/Kotlety-de-volaille