Wykonanie
Nie zawsze sam nasuwa mi się pomysł na zrobienie pysznego obiadu, więc postanowiłam poszukać trochę, przejrzałam Przepisy i tym razem zaciekawił mnie przepis na de Volaille z gazetki którą wydaje
sieć sklepów biedronka.Niestety w mojej kuchni brakowało składnika do nadzienia więc zamiast de Volaille z
ziołami zrobiłam z
serem żółtym. To mój taki oryginalny wymysł by zastąpić
zioła serem. Smaczne było i syte a to przecież najważniejsze jest. Szczególnie ważne gdy ma się czwórkę wygłodniałych osobników na utrzymaniu. Czasem trzeba się naprawdę namyśleć by wymyślić coś co każdemu zasmakuje a o to jest naprawdę ciężko, czasem to już nawet z widelcem w rękach patrzę na nich jak jedzą, czekając na to co powiedzą, jak zareagują. Na szczęście tak przyrządzony
kurczak im posmakował. Mam nadzieję że i wam również!
Do przygotowania roladek użyłam:
piersi z kurczaka (po 1 na osobę)5 dag
masła5 dag
sera żółtegosólpieprzmąka,
jajko,
bułka tarta do panierkiUmytą i osuszoną pierś lekko rozbiłam tłuczkiem, przyprawiłam
solą i
pieprzem. Na rozbite
mięso nałożyłam paseczek zimnego
masła oraz pasek
sera żółtego i zwinęłam w roladkę.Następnie roladki obtoczyłam w
mące jajku oraz
bułce tartej. Usmażyłam na tłuszczu ze wszystkich stron na złoty kolor.