Wykonanie
Będąc latem w górach miałam okazję jeść bardzo smaczne danie góralskie, które nie jest też jakoś specjalnie skomplikowane, żeby je odtworzyć.
Filety drobiowe nadziewane
oscypkami powinny być ciekawe nawet dla tradycjonalistów natomiast smak
oscypka z pewnością wniesie trochę góralskich klimatów. W tym miejscu muszę powiedzieć, że ja za
oscypkami nie przepadam ale roladki z nimi bardzo mi smakowały.
Składniki:1
filet z kurczaka2 małe
oscypkibułka tarta,
mąka do panierowania
jajkosól,
pieprzmasłoFilety przekroić wzdłuż, każdą porcję delikatnie rozbić. Tak przygotowane kawałki fileta posolić, posmarować
masłem i ułożyć plasterki
oscypka. Filety zwinąć w roladki, obtoczyć w
mące, w roztrzepanym
jajku i na koniec w
bułce. Smażyć na rozgrzanym tłuszczu.Smacznego:)