Wykonanie
« Powrót  

Dodaj przepis do ulubionych!(ilość porcji): 4(z pieczeniem / smażeniem): 60 minut(stopień trudności):Oceń przepisMożesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!Średnia ocena użytkowników : 0Ilość ocen : 0SkładnikLogo Ilość Czego
filety z białej ryby morskiej 4 sztuk
sok z cytryny według uznania
pieprz według uznania
sól według uznania
brokuły 100 gramów
cebula 1 sztuk
papryka czerwona 1 sztuk
pietruszka 1 sztuk
seler 1 plastry
masło 1 łyżek stołowych
ser rokpol 200 gramów
jajka 1 sztuk
śmietana 3,5 łyżek stołowych
bułka tarta 2,5 łyżek stołowych
oliwa 1 łyżek stołowychWykonanie:Opłukane, osuszone filety skropić
sokiem z cytryny, oprószyć
solą oraz
pieprzem. Wstawić na 30 minut, pod przykryciem, do lodówki. opłukane różyczki
brokułu obgotować 3 minuty w osolonym wrzątku. Osączone drobno pokroić. Oczyszczona
cebule posiekać, a oczyszczona
paprykę pokroić w małą kostkę. Oczyszczona
pietruszkę i
seler zetrzeć na tarce. Rozdrobnione warzywa poddusić na
maśle, ostudzić i wymieszać z
brokułami.
Ser zetrzeć na tarce o dużych oczkach i dodać do warzyw. Wbić
jajko, dodać gęstą
śmietanę oraz
bułkę tartą. Mieszając, doprawić do smaku
solą oraz
pieprzem. Filety ułożyć w wysmarowanej
oliwą płaskiej formie do zapiekania. Na wierzchu filetów rozsmarować przygotowana masę warzywną. Zapiekać ok. 30 minut w piekarniku nagrzanym do 180 stopni. Podawać z puree ziemniaczanymi.Autor:
BeciaZobacz inne przepisy użykownika!Kuchnia PolskaPotrawy z RybPotrawy z
seremZapiekanki i PizzeDodaj komentarz:Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z
pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga: