ßßß Cookit - przepis na Ryba w warzywnym płaszczyku

Ryba w warzywnym płaszczyku

nazwa

Wykonanie

« Powrót  
Dodaj przepis do ulubionych!
(ilość porcji): 4
(z pieczeniem / smażeniem): 60 minut
(stopień trudności):
Oceń przepis
Możesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!
Średnia ocena użytkowników : 0
Ilość ocen : 0
Składnik
Logo Ilość Czego
filety z białej ryby morskiej 4 sztuk
sok z cytryny według uznania
pieprz według uznania
sól według uznania
brokuły 100 gramów
cebula 1 sztuk
papryka czerwona 1 sztuk
pietruszka 1 sztuk
seler 1 plastry
masło 1 łyżek stołowych
ser rokpol 200 gramów
jajka 1 sztuk
śmietana 3,5 łyżek stołowych
bułka tarta 2,5 łyżek stołowych
oliwa 1 łyżek stołowych
Wykonanie:
Opłukane, osuszone filety skropić sokiem z cytryny, oprószyć solą oraz pieprzem. Wstawić na 30 minut, pod przykryciem, do lodówki. opłukane różyczki brokułu obgotować 3 minuty w osolonym wrzątku. Osączone drobno pokroić. Oczyszczona cebule posiekać, a oczyszczona paprykę pokroić w małą kostkę. Oczyszczona pietruszkę i seler zetrzeć na tarce. Rozdrobnione warzywa poddusić na maśle, ostudzić i wymieszać z brokułami. Ser zetrzeć na tarce o dużych oczkach i dodać do warzyw. Wbić jajko, dodać gęstą śmietanę oraz bułkę tartą. Mieszając, doprawić do smaku solą oraz pieprzem. Filety ułożyć w wysmarowanej oliwą płaskiej formie do zapiekania. Na wierzchu filetów rozsmarować przygotowana masę warzywną. Zapiekać ok. 30 minut w piekarniku nagrzanym do 180 stopni. Podawać z puree ziemniaczanymi.
Autor: Becia
Zobacz inne przepisy użykownika!
Kuchnia Polska
Potrawy z Ryb
Potrawy z serem
Zapiekanki i Pizze
Dodaj komentarz:
Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga:
Źródło:http://ksiazka-kucharska.pl/przepis/10405/Ryba-w-warzywnym-plaszczyku