Wykonanie
« Powrót  

Dodaj przepis do ulubionych!(ilość porcji): 4(z pieczeniem / smażeniem): 60 minut(stopień trudności):Oceń przepisMożesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!Średnia ocena użytkowników : 0Ilość ocen : 0SkładnikLogo Ilość Czego
filet z ryby morskiej 600 gramów
kajzerka 2 sztuk
jajka 2 sztuk
śmietana 100 mililitrów
cebula 1 sztuk
masło 3,5 łyżek stołowych
bułka tarta 6 łyżek stołowych
olej 5 łyżek stołowych
sok z cytryny według uznania
pieprz według uznania
sól według uznaniaWykonanie:Opłukane, osuszone filety drobno posiekać lub zmielić. Oczyszczoną, posiekaną
cebulę zeszklić na
maśle, wbić
jajka i usmażyć jajecznicę, ostudzić. W
śmietanie namoczyć
kajzerki. Odciśnięte razem z jajecznica dodać do
mięsa rybiego. Wymieszać i zmiksować. Z masy formować wałeczki o średnicy 2 cm. Zlepić ich końce, formując
obwarzanki. Obtaczać w
bułce tartej i smażyć na
oleju z obu stron na rumiano. Podawać z
ziemniakami lub frytkami oraz
sałatka np. z
pomidorów.Autor:
BeciaZobacz inne przepisy użykownika!Kuchnia PolskaPotrawy z RybDodaj komentarz:Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z
pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga: