ßßß Cookit - przepis na Obwarzanki rybne

Obwarzanki rybne

nazwa

Wykonanie

« Powrót  
Dodaj przepis do ulubionych!
(ilość porcji): 4
(z pieczeniem / smażeniem): 60 minut
(stopień trudności):
Oceń przepis
Możesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!
Średnia ocena użytkowników : 0
Ilość ocen : 0
Składnik
Logo Ilość Czego
filet z ryby morskiej 600 gramów
kajzerka 2 sztuk
jajka 2 sztuk
śmietana 100 mililitrów
cebula 1 sztuk
masło 3,5 łyżek stołowych
bułka tarta 6 łyżek stołowych
olej 5 łyżek stołowych
sok z cytryny według uznania
pieprz według uznania
sól według uznania
Wykonanie:
Opłukane, osuszone filety drobno posiekać lub zmielić. Oczyszczoną, posiekaną cebulę zeszklić na maśle, wbić jajka i usmażyć jajecznicę, ostudzić. W śmietanie namoczyć kajzerki. Odciśnięte razem z jajecznica dodać do mięsa rybiego. Wymieszać i zmiksować. Z masy formować wałeczki o średnicy 2 cm. Zlepić ich końce, formując obwarzanki. Obtaczać w bułce tartej i smażyć na oleju z obu stron na rumiano. Podawać z ziemniakami lub frytkami oraz sałatka np. z pomidorów.
Autor: Becia
Zobacz inne przepisy użykownika!
Kuchnia Polska
Potrawy z Ryb
Dodaj komentarz:
Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga:
Źródło:http://ksiazka-kucharska.pl/przepis/11734/Obwarzanki-rybne