Wykonanie
« Powrót  
Dodaj przepis do ulubionych!(ilość porcji): 4(z pieczeniem / smażeniem): 60 minut(stopień trudności):Oceń przepisMożesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!Średnia ocena użytkowników : 0Ilość ocen : 0SkładnikLogo Ilość Czego
ryba sprawiona 1 kilogramów
pomidorki koktajlowe według uznania
sok z cytryny według uznania
tymianek 3 gałązki
cebula 1 sztuk
pomidory 2 sztuk
czosnek 2 ząbki
oliwki 20 sztuk
oliwa 1 łyżek stołowych
tuńczyk w oleju 1 puszka
kapary 1 łyżek stołowych
papryczka chili 1 sztuk
majeranek według uznania
oregano według uznania
tymianek według uznania
pieprz według uznania
sól według uznaniaWykonanie:Umytą, osuszoną
rybę oprószyć w środku i na zewnątrz
solą oraz
pieprzem, ułożyć razem z gałązkami
tymianku w naczyniu żaroodpornym i skropić
sokiem z cytryny. Oczyszczoną, pokrojona w piórka
cebulę usmażyć na
oliwie, dodać obrane i pokrojone w kostkę
pomidory, rozdrobniony
czosnek, posiekaną papryczkę,
oliwki,
tuńczyka oraz
kapary i
zioła. Mieszając, doprawić do smaku
solą oraz
pieprzem. Gdy nadmiar płynu odparuje, napełnić nadzieniem
rybę i spiąć wykałaczkami. Piec ok. 35 minut w 190 stopniach. Podawać z
pomidorkami koktajlowymi i
pieczywem lub
ziemniakami.Autor:
BeciaZobacz inne przepisy użykownika!Kuchnia PolskaPotrawy z RybDodaj komentarz:Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z
pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga: