ßßß
Dodaj przepis do ulubionych!(ilość porcji): 4(z pieczeniem / smażeniem): 60 minut(stopień trudności):Oceń przepisMożesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!Średnia ocena użytkowników : 0Ilość ocen : 0SkładnikLogo Ilość Czegoryba sprawiona 1 kilogramówpomidorki koktajlowe według uznaniasok z cytryny według uznaniatymianek 3 gałązkicebula 1 sztukpomidory 2 sztukczosnek 2 ząbkioliwki 20 sztukoliwa 1 łyżek stołowychtuńczyk w oleju 1 puszkakapary 1 łyżek stołowychpapryczka chili 1 sztukmajeranek według uznaniaoregano według uznaniatymianek według uznaniapieprz według uznaniasól według uznaniaWykonanie:Umytą, osuszoną rybę oprószyć w środku i na zewnątrz solą oraz pieprzem, ułożyć razem z gałązkami tymianku w naczyniu żaroodpornym i skropić sokiem z cytryny. Oczyszczoną, pokrojona w piórka cebulę usmażyć na oliwie, dodać obrane i pokrojone w kostkę pomidory, rozdrobniony czosnek, posiekaną papryczkę, oliwki, tuńczyka oraz kapary i zioła. Mieszając, doprawić do smaku solą oraz pieprzem. Gdy nadmiar płynu odparuje, napełnić nadzieniem rybę i spiąć wykałaczkami. Piec ok. 35 minut w 190 stopniach. Podawać z pomidorkami koktajlowymi i pieczywem lub ziemniakami.Autor: BeciaZobacz inne przepisy użykownika!Kuchnia PolskaPotrawy z RybDodaj komentarz:Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga: