ßßß Cookit - przepis na Ryba faszerowana tuńczykiem

Ryba faszerowana tuńczykiem

nazwa

Wykonanie

« Powrót  
Dodaj przepis do ulubionych!
(ilość porcji): 4
(z pieczeniem / smażeniem): 60 minut
(stopień trudności):
Oceń przepis
Możesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!
Średnia ocena użytkowników : 0
Ilość ocen : 0
Składnik
Logo Ilość Czego
ryba sprawiona 1 kilogramów
pomidorki koktajlowe według uznania
sok z cytryny według uznania
tymianek 3 gałązki
cebula 1 sztuk
pomidory 2 sztuk
czosnek 2 ząbki
oliwki 20 sztuk
oliwa 1 łyżek stołowych
tuńczyk w oleju 1 puszka
kapary 1 łyżek stołowych
papryczka chili 1 sztuk
majeranek według uznania
oregano według uznania
tymianek według uznania
pieprz według uznania
sól według uznania
Wykonanie:
Umytą, osuszoną rybę oprószyć w środku i na zewnątrz solą oraz pieprzem, ułożyć razem z gałązkami tymianku w naczyniu żaroodpornym i skropić sokiem z cytryny. Oczyszczoną, pokrojona w piórka cebulę usmażyć na oliwie, dodać obrane i pokrojone w kostkę pomidory, rozdrobniony czosnek, posiekaną papryczkę, oliwki, tuńczyka oraz kapary i zioła. Mieszając, doprawić do smaku solą oraz pieprzem. Gdy nadmiar płynu odparuje, napełnić nadzieniem rybę i spiąć wykałaczkami. Piec ok. 35 minut w 190 stopniach. Podawać z pomidorkami koktajlowymi i pieczywem lub ziemniakami.
Autor: Becia
Zobacz inne przepisy użykownika!
Kuchnia Polska
Potrawy z Ryb
Dodaj komentarz:
Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga:
Źródło:http://ksiazka-kucharska.pl/przepis/8586/Ryba-faszerowana-tunczykiem