Wykonanie
« Powrót  

Dodaj przepis do ulubionych!(ilość porcji): 4(z pieczeniem / smażeniem): 45 minut(stopień trudności):Oceń przepisMożesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!Średnia ocena użytkowników : 5Ilość ocen : 1SkładnikLogo Ilość Czego
makaron świderki 250 gramów
cukinia 1 sztuk
szynka 200 gramów
papryka czerwona 3 sztuk
marchewka 2 sztuk
oliwki czarne 100 gramów
kukurydza z puszki 200 gramów
ser feta 150 gramów
oliwa 8 łyżek stołowych
ocet winny 1 łyżek stołowych
sól według uznania
pieprz według uznaniaWykonanie:
Makaron ugotować w dużej ilości osolonego wrzątku. Osaczyć i zahartować w zimnej wodzie. Oczyszczoną
paprykę pokroić w dużą kostkę. Umytą
cukinię pokroić w niedużą kostkę. Oczyszczone
marchewki pokroić w zapałkę.
Kukurydzę osaczyć.
Szynkę i
ser pokroić w kostkę.Na patelni rozgrzać 2 łyżki
oliwy, wrzucić
paprykę,
szynkę,
cukinię,
marchewkę. Smażyć ok. 5 minut. Przyprawić
sola i
pieprzem. dodać
kukurydzę, wymieszać, smażyć chwilę i zdjąć z ognia.Z pozostałej
oliwy,
octu,
soli i
pieprzu ukręcić sos.
Makaron wymieszać z
szynką, warzywami,
serem i
oliwkami. Polewać sosem już na talerzu, tuż przed podaniem.Autor:
BeciaZobacz inne przepisy użykownika!SałatkiDodaj komentarz:Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z
pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga: