ßßß
Dodaj przepis do ulubionych!(ilość porcji): 5(z pieczeniem / smażeniem): 60 minut(stopień trudności):Oceń przepisMożesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!Średnia ocena użytkowników : 0Ilość ocen : 0SkładnikLogo Ilość Czegocukinia 4 sztukbakłażany 2 sztukpapryka różnokolorowa 3 sztukpomidory 4 sztukcebula 2 sztukczosnek 3 ząbkioliwa 6 łyżek stołowychtymianek 1 łyżek deserowychrozmaryn 1 łyżek deserowychcząber 1 łyżek deserowychestragon 1 łyżek deserowychnatka pietruszki 1 łyżek stołowychgałązki tymianku według uznaniapieprz według uznaniasól według uznaniaWykonanie:Sparzone pomidory obrać ze skórki i pokroić na kawałki. Umyte bakłażany i małe cukinie pokroić w kostkę. Oczyszczoną cebulę pokroić w talarki, a czosnek drobno posiekać.Na rozgrzaną w garnku oliwę wrzucić bakłażany i podsmażyć. Dodać cukinie i podsmażyć. Wszystko przełożyć do innego naczynia, a na tym samym tłuszczu lekko zeszklić cebule i połowę czosnku. Dodać pomidory i odparować, aby sos zgęstniał. Na reszcie oliwy usmażyć paprykę i połączyć z podduszonymi bakłażanami i cukinią, dodać pomidory. Mieszając, dusić 20 minut tak, aby warzywa zachowały chrupkość i nie rozgotowały się. Suszone zioła rozetrzeć w dłoniach i dodać do potrawy pod koniec gotowania razem ze świeżym tymiankiem, natka pietruszki i pozostałym czosnkiem. Mieszając, doprawić do smaku sola oraz pieprzem.Autor: BeciaZobacz inne przepisy użykownika!Jarzyny i Pasztety weg.Kuchnia FrancuskaDodaj komentarz:Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga: