Wykonanie
Składniki :1 średnia
cukinia1 mały
bakłażan1
cebula1
żółta papryka2
pomidory2 ząbki
czosnku4 łyżki
oliwysól,
pieprz, świeży
tymianekBakłażana kroimy na plastry, oprószamy je
solą i odstawiamy na 15 minut. Płuczemy plastry
bakłażana pod bieżącą
wodą, a następnie osuszamy papierowym ręcznikiem. Kroimy w 1 cm kostkę.
Cukinię i
paprykę myjemy kroimy w dużą kostkę (ok. 1 cm). Następnie
pomidory sparzamy wrzątkiem, zdejmujemy z nich skórkę, i także kroimy w grubą kostkę.
Cebulę natomiast kroimy w drobną kostkę, a
czosnek przeciskamy przez praskę.Na patelni rozgrzewamy
oliwę, dodajemy
czosnek i
cebulę i smaż 2-3 minuty, aż się zeszklą. Dodajemy
paprykę i
bakłażany, przykrywamy patelnię i dusimy warzywa na średnim ogniu ok. 5 minut. Po tym czasie dodajemy
cukinię oraz
pomidory i całość dusimy kolejne 10-15 minut. Doprawiamy wszystko
solą i
pieprzem oraz świeżym
tymiankiem.Ingredients:1 package of puff pastry ready1 medium zucchini1 small eggplant1 onion, chopped1 yellow pepper2 tomatoes2 cloves of garlic4 tablespoons of
olive oilsalt, pepper, fresh thymeCut eggplant into slices, sprinkle with salt and set aside for 15 minutes. Rinse under running water and dry with paper towel. Cut into 1 cm cubes. Wash the zucchini and bell pepper, cut into large cubes (about 1 cm). Tomatoes scalding with boiling water, remove the skin from them, cut into thick cubes. Onion cut into small cubes, crush garlic.Heat the
olive oil in a frying pan, add the garlic and onion and cook for 2-3 minutes, until the vitrification. Add peppers and eggplant, cover the pan and simmer vegetables over medium heat about 5 minutes. Add zucchini and tomatoes, simmer another 10-15 minutes. Season with salt and pepper and fresh thyme.