ßßß
 
            
         Bakłażana kroimy na plastry, oprószamy je solą i odstawiamy na 15 minut. Płuczemy plastry bakłażana pod bieżącą wodą, a następnie osuszamy papierowym ręcznikiem. Kroimy w 1 cm kostkę. Cukinię i paprykę myjemy kroimy w dużą kostkę (ok. 1 cm). Następnie pomidory sparzamy wrzątkiem, zdejmujemy z nich skórkę, i także kroimy w grubą kostkę. Cebulę natomiast kroimy w drobną kostkę, a czosnek przeciskamy przez praskę.Na patelni rozgrzewamy oliwę, dodajemy czosnek i cebulę i smaż 2-3 minuty, aż się zeszklą. Dodajemy paprykę i bakłażany, przykrywamy patelnię i dusimy warzywa na średnim ogniu ok. 5 minut. Po tym czasie dodajemy cukinię oraz pomidory i całość dusimy kolejne 10-15 minut. Doprawiamy wszystko solą i pieprzem oraz świeżym tymiankiem.Ingredients:1 package of puff pastry ready1 medium zucchini1 small eggplant1 onion, chopped1 yellow pepper2 tomatoes2 cloves of garlic4 tablespoons of olive oilsalt, pepper, fresh thymeCut eggplant into slices, sprinkle with salt and set aside for 15 minutes. Rinse under running water and dry with paper towel. Cut into 1 cm cubes. Wash the zucchini and bell pepper, cut into large cubes (about 1 cm). Tomatoes scalding with boiling water, remove the skin from them, cut into thick cubes. Onion cut into small cubes, crush garlic.Heat the olive oil in a frying pan, add the garlic and onion and cook for 2-3 minutes, until the vitrification. Add peppers and eggplant, cover the pan and simmer vegetables over medium heat about 5 minutes. Add zucchini and tomatoes, simmer another 10-15 minutes. Season with salt and pepper and fresh thyme.
Bakłażana kroimy na plastry, oprószamy je solą i odstawiamy na 15 minut. Płuczemy plastry bakłażana pod bieżącą wodą, a następnie osuszamy papierowym ręcznikiem. Kroimy w 1 cm kostkę. Cukinię i paprykę myjemy kroimy w dużą kostkę (ok. 1 cm). Następnie pomidory sparzamy wrzątkiem, zdejmujemy z nich skórkę, i także kroimy w grubą kostkę. Cebulę natomiast kroimy w drobną kostkę, a czosnek przeciskamy przez praskę.Na patelni rozgrzewamy oliwę, dodajemy czosnek i cebulę i smaż 2-3 minuty, aż się zeszklą. Dodajemy paprykę i bakłażany, przykrywamy patelnię i dusimy warzywa na średnim ogniu ok. 5 minut. Po tym czasie dodajemy cukinię oraz pomidory i całość dusimy kolejne 10-15 minut. Doprawiamy wszystko solą i pieprzem oraz świeżym tymiankiem.Ingredients:1 package of puff pastry ready1 medium zucchini1 small eggplant1 onion, chopped1 yellow pepper2 tomatoes2 cloves of garlic4 tablespoons of olive oilsalt, pepper, fresh thymeCut eggplant into slices, sprinkle with salt and set aside for 15 minutes. Rinse under running water and dry with paper towel. Cut into 1 cm cubes. Wash the zucchini and bell pepper, cut into large cubes (about 1 cm). Tomatoes scalding with boiling water, remove the skin from them, cut into thick cubes. Onion cut into small cubes, crush garlic.Heat the olive oil in a frying pan, add the garlic and onion and cook for 2-3 minutes, until the vitrification. Add peppers and eggplant, cover the pan and simmer vegetables over medium heat about 5 minutes. Add zucchini and tomatoes, simmer another 10-15 minutes. Season with salt and pepper and fresh thyme.