ßßß
SkładnikiCukiniaBakłażanCzerwona papryka2 dojrzałe pomidory.Cebula3 ząbki czosnkuOliwaSól, pieprzTymianekBazyliaNatka pietruszkiPrzygotowanieBakłażana umyj, pokrój w kostkę, wrzuć do durszlaka, obficie posól i odstaw.Posiekaj cebulę, cukinię pokrój w plastry, paprykę w słupki.Pomidora sparz wrzątkiem i pokrój na kawałki.Rozgrzej na patelni odrobinę oliwy, wrzuć cebulę i przeciśnięty przez praskę czosnek.Kiedy cebula się zeszkli, dodaj pomidory, sól, pieprz i duś na niewielkim ogniu około 10 minut.Bakłażana dokładnie umyj w zimnej wodzie i odsącz na ręczniku papierowym.Do podsmażonych pomidorów dodaj pozostałe warzywa, duś kolejne 15 minut.Dodaj listki tymianku i posiekaną bazylię, wymieszaj. Dopraw solą i pieprzem, jeśli trzeba.Przed podaniem posyp posiekaną natką.Gotowe!