Wykonanie
« Powrót  

Dodaj przepis do ulubionych!(ilość porcji): 4(z pieczeniem / smażeniem): 30 minut(stopień trudności):Oceń przepisMożesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!Średnia ocena użytkowników : 0Ilość ocen : 0SkładnikLogo Ilość Czego
sałata lodowa 1 sztuk
jajka 4 sztuk
papryka czerwona 1 sztuk
papryka żółta 1 sztuk
dymka 3 sztuk
korniszony 3 sztuk
koperek 1 łyżek stołowych
majonez 5 łyżek stołowych
jogurt naturalny 2 łyżek stołowych
musztarda miodowa 2 łyżek stołowych
sok z cytryny 0,5 sztuk
pieprz według uznania
sól według uznania
chilli według uznania
cukier według uznaniaWykonanie:Sos: wymieszać
majonez z
jogurtem,
musztardą i
sokiem z
polowy cytryny. Doprawić do smaku pokruszona
chilli,
solą,
pieprzem oraz
cukrem. Ew. rozcięcić większą ilością
jogurtu.Oczyszczone, osuszone listki
sałaty pokroić na kawałki. Oczyszczoną
paprykę pokroić na cienkie paski, a oczyszczone
dymki posiekać razem ze
szczypiorem. Ugotowane na twardo
jajka pokroić na cząstki, a
korniszony w plasterki. Składniki sałatki włożyć do salaterki, posypać posiekanym
koperkiem, polać
sosem majonezowym i od razu podawać.Autor:
BeciaZobacz inne przepisy użykownika!Kuchnia PolskaPotrawy z JajSałatkiWielkanocDodaj komentarz:Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z
pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga: