Wykonanie
« Powrót  

Dodaj przepis do ulubionych!(ilość porcji): 6(z pieczeniem / smażeniem): 50 minut(stopień trudności):Oceń przepisMożesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!Średnia ocena użytkowników : 0Ilość ocen : 0SkładnikLogo Ilość Czego
filety śledziowe marynowane w occie 5 sztuk
ziemniaki 4 sztuk
jajka 4 sztuk
korniszony 7 sztuk
papryka czerwona 0,5 sztukliście
sałaty według uznania
skórka z cytryny - otarta 1 sztuk
sok z cytryny 1 sztuk
cukier według uznania
pieprz według uznania
sól według uznania
oliwa 5 łyżek stołowych
musztarda miodowa 1 łyżek deserowych
koperek 1 łyżek stołowychWykonanie:Osączone filety pokroić na kawałki wielkości jednego kęsa. wyszorowane, ugotowane w mundurkach
ziemniaki, obrać i pokroić w kostkę. Osączone
korniszony pokroić wzdłuż na ćwiartki. Oczyszczona
paprykę pokroić na krótkie i cienkie paseczki. Ugotowane na twardo
jajka obrać i pokroić w ósemki.Wymieszać
oliwę z
sokiem oraz
skórka cytrynową,
musztardą,
solą,
pieprzem oraz
cukrem do smaku. Tym sosem polać składniki sałatki, przykryć i odstawić na 30 minut. Następnie przełożyć
sałatkę do salaterki wyścielonej liśćmi
sałaty i oprószyć posiekanym
koperkiem.Autor:
BeciaZobacz inne przepisy użykownika!Kuchnia PolskaPotrawy z JajPotrawy z RybSałatkiDodaj komentarz:Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z
pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga: