ßßß
Składniki :600g ziemniaków sałatkowych250g wędzonego łososiapół czerwonej cebulikilka gałązek koperku2 jajkasok z połowy cytrynysól, pieprz3 łyżki oliwy1 łyżeczka gładkiej musztardy1 łyżeczka musztardy francuskiej0,5 łyżeczki ziół prowansalskich
Przygotowanie :Ziemniaki ugotować, odsączyć i wystudzić.Jajka ugotować na twardo, ostudzić i obrać.Cebule pokroić w drobną kosteczkę, łososia rozdrobnić, koperek drobno posiekać - wszystko przełożyć do miski. Dodać przestudzone ziemniaki (w razie potrzeby pokroić je na mniejsze kawałki). Skropić sokiem z cytryny.W małym naczyniu wymieszać oliwę z musztardą oraz solą, pieprzem i ziołami prowansalskimi. Polać nią ziemniaki i dokładnie wymieszać. Podawać udekorowane jajkiem pokrojonym w ćwiartki.
Smacznego !