Wykonanie
« Powrót  
Dodaj przepis do ulubionych!(ilość porcji): 4(z pieczeniem / smażeniem): 60 minut(stopień trudności):Oceń przepisMożesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!Średnia ocena użytkowników : 0Ilość ocen : 0SkładnikLogo Ilość Czego
mąka 200 gramów
jajka 2 sztuk
mleko 1 szklanek
olej według uznania
jabłka 4 sztuk
por 1 sztuk
papryka czerwona 1 sztuk
pierś kurczaka 2 sztuk
ser żółty 50 gramów
sok z cytryny według uznania
tymianek według uznania
natka pietruszki według uznania
pieprz według uznania
sól według uznaniaWykonanie:
Mleko zmiksować z
jajkami,
mąką, szklanką
wody oraz szczyptą
soli i odstawić na 30 minut. Usmażyć z ciasta na
oleju cienkie naleśniki.Opłukane, osuszone
mięso zawinąć w folię aluminiową i piec 20 minut w piekarniku nagrzanym do 200 stopni.Oczyszczony
por pokroić w plasterki. obrane
jabłka pokroić na plasterki usuwając gniazda nasienne i skropic
sokiem z cytryny.Oczyszczoną
paprykę posiekać i razem
porem smażyć na
oleju 4 minuty, mieszając. Dodać
jabłka, posypać
tymiankiem,
solą oraz
pieprzem i smażyć kolejne 3 minuty, aż
jabłka zmiękną. Dododć pokrojone w kostkę upieczone
mięso,
starty ser oraz łyżkę posiekanej
natki i jeszcze chwilę smażyć, doprawić do smaku.Farszem napełnić naleśniki i podawać gorące.Autor:
BeciaZobacz inne przepisy użykownika!Kuchnia PolskaPotrawy z
MięsaPotrawy z
seremDodaj komentarz:Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z
pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga: