Wykonanie
« Powrót  
Dodaj przepis do ulubionych!(ilość porcji): 4(z pieczeniem / smażeniem): 60 minut(stopień trudności):Oceń przepisMożesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!Średnia ocena użytkowników : 0Ilość ocen : 0SkładnikLogo Ilość Czego
jajka 2 sztuk
mleko 250 mililitrów
mąka 200 gramów
filet z piersi kurczaka 2 sztuk
por 1 sztuk
jabłka 4 sztuk
sok z cytryny 1 sztuk
papryczka chili 1 sztuk
olej według uznania
tymianek według uznania
ser żółty 100 gramów
natka pietruszki według uznania
pieprz według uznania
sól według uznaniaWykonanie:
Jajka zmiksować ze szklanka
wody,
mlekiem,
mąką oraz szczypta
soli i odstawić na 30 minut.Nadzienie: opłukane, osuszone
mięso, zawinąć w folie aluminiowa i upiec w piekarniku nagrzanym do 200 stopni (ok. 20 minut). Oczyszczony
por pokroić na plasterki. Obrane
jabłka pokroić na kawałki i skropić
sokiem z cytryny. oczyszczona papryczkę posiekać. Plasterki
pora zeszklić na łyżce
oleju, dodać
jabłka i
chili, posypać
tymiankiem,
sola oraz
pieprzem. Smażyć 5 minut, aż
jabłka zmiękną, ale się nie rozgotują. Dodać pokrojone w kostkę, upieczone
mięso, tarty
żółty ser i łyżkę posiekanej
natki.Z ciasta usmażyć cieniutkie naleśniki, posmarować je farszem, zwinąć i zapiec w piekarniku.Autor:
BeciaZobacz inne przepisy użykownika!Kuchnia PolskaPotrawy z
MięsaDodaj komentarz:Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z
pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga: