Wykonanie
« Powrót  
Dodaj przepis do ulubionych!(ilość porcji): 4(z pieczeniem / smażeniem): 50 minut(stopień trudności):Oceń przepisMożesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!Średnia ocena użytkowników : 4Ilość ocen : 2SkładnikLogo Ilość Czego
filety z piersi kurczaka 4 sztuk
masło 3 łyżek stołowych
ser żółty 4 plastry
jajka 2 sztuk
natka pietruszki 2 łyżek stołowych
pieprz według uznania
sól według uznaniaWykonanie:Umyte, osuszone
mięso rozbić, oprószyć
solą oraz
pieprzem. Ugotowane
jajka obrać i pokroić w plastry. Na
mięsie ułożyć plasterki
sera, na nich krążki
jajka i trochę posiekanej
natki. Zwinąć
mięso w roladki i związać nitką lub spiąć wykałaczkami, obsmażyć na
maśle i przełożyć do żaroodpornego naczynia. Zapiekać 25 minut w piekarniku nagrzanym do 160 stopni. Polewać co jakiś czas sklarowanym
masłem i sosem z dna naczynia. Jeśli się zbyt mocno rumienią, to można przykryć naczynie folią aluminiową. Podawać z
ryżem i surówką z
selera,
rodzynek oraz
jabłek.Autor:
BeciaZobacz inne przepisy użykownika!Kuchnia PolskaPotrawy z JajPotrawy z
MięsaPotrawy z
seremKomentarze:Autor: MyszkaData: 2011-05-20Jak myślicie dobre ?? :*:*:*Dodaj komentarz:Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z
pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga: