Wykonanie
Składniki:350 dag
sera żółtego w kawałku (u mnie ementaler)1
jajko2-3 łyżki
mąki2-3 łyżki
bułki tartejmielona
czerwona paprykasól i
pieprzolej do smażenia
Ser kroimy na trzy grube plastry.
Ser w plastrach..........................................................................Plastry obsypujemy mieloną
papryką, a następnie obtaczamy w
mące.
W
mące i
papryce................................................................................Obtoczony w
mące ser moczymy z obu stron w roztrzepanym
jajku z
solą i
pieprzem.
W
jajku..........................................................................Obmoczone w
jajku plastry obtaczamy w
bułce tartej.
W
bułce tartej.........................................................................Opanierowane plastry
sera smażymy na rozgrzanym tłuszczu rumieniąc na złoto-brązowy kolor z obu stron.
Smażenia z jednej strony............................................................
Usmazone kotlety
serowe podajemy zaraz po przygotowaniu, wtedy
ser super się rozciąga. Smacznego !!!
Kotlety z
żółtego sera..................................................................
I jeszcze raz.........................................................................