ßßß Cookit - przepis na Przekładaniec naleśnikowy

Przekładaniec naleśnikowy

nazwa

Wykonanie

« Powrót  
Dodaj przepis do ulubionych!
(ilość porcji): 6
(z pieczeniem / smażeniem): 80 minut
(stopień trudności):
Oceń przepis
Możesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!
Średnia ocena użytkowników : 0
Ilość ocen : 0
Składnik
Logo Ilość Czego
mąka gryczana 1 szklanek
jajka 4 sztuk
mleko 1 szklanek
woda 1 szklanek
olej według uznania
szpinak 1 kilogramów
dymka 1 pęczek
pomidory suszone w zalewie 6 sztuk
ser feta 300 gramów
ser żółty 100 gramów
orzechy włoskie 5 łyżek stołowych
czosnek 2 ząbki
gałka muszkatołowa według uznania
pieprz według uznania
sól według uznania
Wykonanie:
Do przesianej maki dodać 2 jajka, szczyptę soli. Wlać wodę i mleko. Zmiksować na gładkie ciasto. Z ciasta usmażyć cieniutkie naleśniki.
Oczyszczony szpinak włożyć na 3 minuty do posolonego wrzątku, osączyć i posiekać. Oczyszczone dymki pokroić i zeszklić na oleju. Szpinak wymieszać z dymką, pokrojoną fetą, posiekanymi pomidorami i 2 rozmąconymi jajkami. Przyprawić rozdrobnionym czosnkiem, solą, pieprzem oraz gałką.
Naleśniki przełożyć farszem, wierzch posypać startym żółtym serem i posiekanymi orzeszkami. Przełożyć na blachę wyścielona pergaminem i piec 30 minut w 180 stopniach.
Autor: Becia
Zobacz inne przepisy użykownika!
Kuchnia Polska
Potrawy mączne weg.
Potrawy z serem
Dodaj komentarz:
Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga:
Źródło:http://ksiazka-kucharska.pl/przepis/9546/Przekladaniec-nalesnikowy