Wykonanie
« Powrót  
Dodaj przepis do ulubionych!(ilość porcji): 6(z pieczeniem / smażeniem): 80 minut(stopień trudności):Oceń przepisMożesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!Średnia ocena użytkowników : 0Ilość ocen : 0SkładnikLogo Ilość Czego
mąka gryczana 1 szklanek
jajka 4 sztuk
mleko 1 szklanek
woda 1 szklanek
olej według uznania
szpinak 1 kilogramów
dymka 1 pęczek
pomidory suszone w zalewie 6 sztuk
ser feta 300 gramów
ser żółty 100 gramów
orzechy włoskie 5 łyżek stołowych
czosnek 2 ząbki
gałka muszkatołowa według uznania
pieprz według uznania
sól według uznaniaWykonanie:Do przesianej
maki dodać 2
jajka, szczyptę
soli. Wlać
wodę i
mleko. Zmiksować na gładkie ciasto. Z ciasta usmażyć cieniutkie naleśniki.Oczyszczony
szpinak włożyć na 3 minuty do posolonego wrzątku, osączyć i posiekać. Oczyszczone
dymki pokroić i zeszklić na
oleju.
Szpinak wymieszać z
dymką, pokrojoną
fetą, posiekanymi
pomidorami i 2 rozmąconymi
jajkami. Przyprawić rozdrobnionym
czosnkiem,
solą,
pieprzem oraz gałką.Naleśniki przełożyć farszem, wierzch posypać startym
żółtym serem i posiekanymi orzeszkami. Przełożyć na blachę wyścielona pergaminem i piec 30 minut w 180 stopniach.Autor:
BeciaZobacz inne przepisy użykownika!Kuchnia PolskaPotrawy mączne weg.Potrawy z
seremDodaj komentarz:Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z
pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga: