ßßß
Dodaj przepis do ulubionych!(ilość porcji): 6(z pieczeniem / smażeniem): 80 minut(stopień trudności):Oceń przepisMożesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!Średnia ocena użytkowników : 0Ilość ocen : 0SkładnikLogo Ilość Czegomąka gryczana 1 szklanekjajka 4 sztukmleko 1 szklanekwoda 1 szklanekolej według uznaniaszpinak 1 kilogramówdymka 1 pęczekpomidory suszone w zalewie 6 sztukser feta 300 gramówser żółty 100 gramóworzechy włoskie 5 łyżek stołowychczosnek 2 ząbkigałka muszkatołowa według uznaniapieprz według uznaniasól według uznaniaWykonanie:Do przesianej maki dodać 2 jajka, szczyptę soli. Wlać wodę i mleko. Zmiksować na gładkie ciasto. Z ciasta usmażyć cieniutkie naleśniki.Oczyszczony szpinak włożyć na 3 minuty do posolonego wrzątku, osączyć i posiekać. Oczyszczone dymki pokroić i zeszklić na oleju. Szpinak wymieszać z dymką, pokrojoną fetą, posiekanymi pomidorami i 2 rozmąconymi jajkami. Przyprawić rozdrobnionym czosnkiem, solą, pieprzem oraz gałką.Naleśniki przełożyć farszem, wierzch posypać startym żółtym serem i posiekanymi orzeszkami. Przełożyć na blachę wyścielona pergaminem i piec 30 minut w 180 stopniach.Autor: BeciaZobacz inne przepisy użykownika!Kuchnia PolskaPotrawy mączne weg.Potrawy z seremDodaj komentarz:Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga: