ßßß
Dodaj przepis do ulubionych!(ilość porcji): 6(z pieczeniem / smażeniem): 70 minut(stopień trudności):Oceń przepisMożesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!Średnia ocena użytkowników : 0Ilość ocen : 0SkładnikLogo Ilość Czegomaca 1 porcjajajka 4 sztukmleko 1 szklanekszpinak 1 kilogramówdymka 1 pęczekjajka 2 sztukpomidory suszone 4 sztukser feta 300 gramówser żółty 100 gramówczosnek 3 ząbkiorzechy włoskie 10 sztukolej według uznaniagałka muszkatołowa według uznaniapieprz według uznaniasól według uznaniaWykonanie:Z mlekiem wymieszać 4 jajka i zalać macę, odstawić do namoczenia. Oczyszczone liście szpinaku (mogą być też mrożone) blanszować 3 minuty w osolonym wrzątku, osaczać i grubo posiekać. Oczyszczoną dymkę posiekać i zeszklić na łyżce oleju. 2 jaka roztrzepać, dodać szpinak oraz podsmażoną dymkę, pokrojony w kostkę ser, starty żółty ser oraz posiekane pomidory i orzechy. Mieszając, doprawić do smaku czosnkiem, solą, pieprzem oraz szczypta gałki.Formę do zapiekania wysmarowana olejem wyłożyć macą, napełnić nadzieniem szpinakowym, przekładając kawałkami macy. Wierzch tez przykryć macą. Zapiekać 45 minut w 180 stopniach.Autor: BeciaZobacz inne przepisy użykownika!Kuchnia PolskaPotrawy z JajPotrawy z seremZapiekanki i PizzeDodaj komentarz:Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga: