Wykonanie
« Powrót  
Dodaj przepis do ulubionych!(ilość porcji): 6(z pieczeniem / smażeniem): 70 minut(stopień trudności):Oceń przepisMożesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!Średnia ocena użytkowników : 0Ilość ocen : 0SkładnikLogo Ilość Czegomaca 1 porcja
jajka 4 sztuk
mleko 1 szklanek
szpinak 1 kilogramów
dymka 1 pęczek
jajka 2 sztuk
pomidory suszone 4 sztuk
ser feta 300 gramów
ser żółty 100 gramów
czosnek 3 ząbki
orzechy włoskie 10 sztuk
olej według uznania
gałka muszkatołowa według uznania
pieprz według uznania
sól według uznaniaWykonanie:Z
mlekiem wymieszać 4
jajka i zalać macę, odstawić do namoczenia. Oczyszczone liście
szpinaku (mogą być też mrożone) blanszować 3 minuty w osolonym wrzątku, osaczać i grubo posiekać. Oczyszczoną
dymkę posiekać i zeszklić na łyżce
oleju. 2 jaka roztrzepać, dodać
szpinak oraz podsmażoną
dymkę, pokrojony w kostkę
ser, starty
żółty ser oraz posiekane
pomidory i
orzechy. Mieszając, doprawić do smaku
czosnkiem,
solą,
pieprzem oraz szczypta gałki.Formę do zapiekania wysmarowana
olejem wyłożyć macą, napełnić nadzieniem
szpinakowym, przekładając kawałkami macy. Wierzch tez przykryć macą. Zapiekać 45 minut w 180 stopniach.Autor:
BeciaZobacz inne przepisy użykownika!Kuchnia PolskaPotrawy z JajPotrawy z
seremZapiekanki i PizzeDodaj komentarz:Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z
pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga: