Wykonanie
« Powrót  
Dodaj przepis do ulubionych!(ilość porcji): 12(z pieczeniem / smażeniem): 45 minut(stopień trudności):Oceń przepisMożesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!Średnia ocena użytkowników : 0Ilość ocen : 0SkładnikLogo Ilość Czegolistki
szpinaku 1 szklanek
sól według uznania
pomidory 3 sztuk
czosnek 2 ząbki
jajka 8 sztuk
śmietana 900 mililitrów
śmietana 3 łyżek stołowych
ser żółty 150 gramów
gałka muszkatołowa według uznania
pieprz według uznaniaWykonanie:Oczyszczony
szpinak chwilę blanszować w osolonym wrzątku. Przelać zimna
woda i pokroić na duże kawałki. Umyte, oczyszczone z pestek
pomidory pokroić w małą kostkę. Oczyszczony
czosnek posiekać.W natłuszczonych foremkach rozłożyć
szpinak i
pomidory. Wymieszać
jajka ze
śmietaną i 3 łyżkami gęstej kwaśnej
śmietany,
startym serem oraz
czosnkiem. Doprawić do smaku
solą,
pieprzem oraz gałką. Foremki wypełnić masą, zostawiając brzeg wys. 2 cm. Piec ok. 20 minut w piekarniku nagrzanym do 180 stopni.Autor:
BeciaZobacz inne przepisy użykownika!Kuchnia PolskaPotrawy z JajPotrawy z
seremWielkanocZapiekanki i PizzeDodaj komentarz:Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z
pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga: