ßßß Cookit - przepis na Szpinakowe minikisze

Szpinakowe minikisze

nazwa

Wykonanie

« Powrót  
Dodaj przepis do ulubionych!
(ilość porcji): 12
(z pieczeniem / smażeniem): 45 minut
(stopień trudności):
Oceń przepis
Możesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!
Średnia ocena użytkowników : 0
Ilość ocen : 0
Składnik
Logo Ilość Czego
listki szpinaku 1 szklanek
sól według uznania
pomidory 3 sztuk
czosnek 2 ząbki
jajka 8 sztuk
śmietana 900 mililitrów
śmietana 3 łyżek stołowych
ser żółty 150 gramów
gałka muszkatołowa według uznania
pieprz według uznania
Wykonanie:
Oczyszczony szpinak chwilę blanszować w osolonym wrzątku. Przelać zimna woda i pokroić na duże kawałki. Umyte, oczyszczone z pestek pomidory pokroić w małą kostkę. Oczyszczony czosnek posiekać.
W natłuszczonych foremkach rozłożyć szpinak i pomidory. Wymieszać jajka ze śmietaną i 3 łyżkami gęstej kwaśnej śmietany, startym serem oraz czosnkiem. Doprawić do smaku solą, pieprzem oraz gałką. Foremki wypełnić masą, zostawiając brzeg wys. 2 cm. Piec ok. 20 minut w piekarniku nagrzanym do 180 stopni.
Autor: Becia
Zobacz inne przepisy użykownika!
Kuchnia Polska
Potrawy z Jaj
Potrawy z serem
Wielkanoc
Zapiekanki i Pizze
Dodaj komentarz:
Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga:
Źródło:http://ksiazka-kucharska.pl/przepis/12086/Szpinakowe-minikisze