ßßß
Dodaj przepis do ulubionych!(ilość porcji): 12(z pieczeniem / smażeniem): 45 minut(stopień trudności):Oceń przepisMożesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!Średnia ocena użytkowników : 0Ilość ocen : 0SkładnikLogo Ilość Czegolistki szpinaku 1 szklaneksól według uznaniapomidory 3 sztukczosnek 2 ząbkijajka 8 sztukśmietana 900 mililitrówśmietana 3 łyżek stołowychser żółty 150 gramówgałka muszkatołowa według uznaniapieprz według uznaniaWykonanie:Oczyszczony szpinak chwilę blanszować w osolonym wrzątku. Przelać zimna woda i pokroić na duże kawałki. Umyte, oczyszczone z pestek pomidory pokroić w małą kostkę. Oczyszczony czosnek posiekać.W natłuszczonych foremkach rozłożyć szpinak i pomidory. Wymieszać jajka ze śmietaną i 3 łyżkami gęstej kwaśnej śmietany, startym serem oraz czosnkiem. Doprawić do smaku solą, pieprzem oraz gałką. Foremki wypełnić masą, zostawiając brzeg wys. 2 cm. Piec ok. 20 minut w piekarniku nagrzanym do 180 stopni.Autor: BeciaZobacz inne przepisy użykownika!Kuchnia PolskaPotrawy z JajPotrawy z seremWielkanocZapiekanki i PizzeDodaj komentarz:Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga: