ßßß
Dodaj przepis do ulubionych!(ilość porcji): 4(z pieczeniem / smażeniem): 30 minut(stopień trudności):Oceń przepisMożesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!Średnia ocena użytkowników : 0Ilość ocen : 0SkładnikLogo Ilość Czegofasolka szparagowa 250 gramówpomidory 200 gramówjajka 4 sztuksałata rzymska 1 sztukcebula 1 sztuktuńczyk w sosie własnym 2 puszkaoliwki czarne 80 gramówocet winny 6 łyżek stołowycholiwa 6 łyżek stołowychcukier 1 łyżek deserowychcytryna - plasterki według uznaniabazylia - gałązki według uznaniapieprz według uznaniasól według uznaniaWykonanie:Fasolkę oczyścić, przyciąć i gotować 15 minut w osolonej wodzie, odcedzić, przelać zimna wodą i osączyć. Jajka ugotować na twardo, ostudzić, obrać i pokroić w plastry. Umyte większe pomidory pokroić na cząstki. Oczyszczona sałatę pokroić w cienkie paseczki, a cebule w talarki. Osączonego z zalewy tuńczyka rozdrobnić widelcem. przygotowane składniki porcjami ułożyć na talerzach i obłożyć oliwkami. Ocet utrzeć z pieprzem, cukrem i solą, wymieszać z oliwą i polać sałatkę. Udekorować plasterkami cytryny i bazylią.Autor: BeciaZobacz inne przepisy użykownika!Potrawy z JajPotrawy z RybSałatkiKomentarze:Autor: echData: 2011-03-10A gdzież to zagubiła Pani ziemniaki, hę?Dodaj komentarz:Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga: