ßßß Cookit - przepis na Tortilla hiszpańska

Tortilla hiszpańska

nazwa

Wykonanie

Tysiące sprawdzonych przepisów na dobre jedzenie i drinki!
Autor red.
AGATA JAKUBOWSKA
Czas przygotowania: do 30 minut
Poziom trudności: łatwe
Region: kuchnia hiszpańska
Ilość osób: dla 2 osób
Średnia ocena potrawy
Oceń przepis (0 głosów)
Tortilla hiszpańska - składniki:
cebula
oliwa do smażenia
2 pomidory
6 jajek
sól
pieprz
puszka tuńczyka w sosie własnym
Tortilla hiszpańska - sposób przygotowania: Posiekaną cebulę szklimy na rozgrzanej oliwie. Po kilku minutach dodajemy sparzone, obrane ze skórek i pokrojone pomidory. Smażymy 10-15 minut, odstawiamy. Wbijamy jajka do miski, doprawiamy solą i pieprzem, ubijamy. Dodajemy tuńczyka i podsmażone pomidory z cebulą. Rozgrzewamy na patelni odrobinę oliwy, wlewamy masę na patelnię, pilnując, by pokryła ją równomiernie. Smażymy do momentu, aż spodnia warstwa się zrumieni. Wówczas odwracamy i smażymy z drugiej strony.
Quesadilla
Chociaż nazwa quesadilla wywodzi się od słowa queso, czyli ser, to używanie do niej sera nie jest obowiązkowe - nadzienia mogą być przeróżne. Najważniejsze jest jednak to, w co quesadilla jest opakowana, czyli tortilla [czyt.: tortija]. Nie należy mylić tortilli meksykańskiej z tortillą hiszpańską
, pełne różnorodnych dodatków. Oprócz tuńczyka, możesz dodać do nich ulubione wędliny, czy mięso, albo po prostu same warzywa. Tortillę podawaj np. z sałatą polaną sosem winegret. Tortilla hiszpańska cebula oliwa do smażenia 2 pomidory 6 jajek sól pieprz puszka tuńczyka w sosie własnym Posiekaną
Źródło:http://ugotuj.to/ugotuj/174462740/tortilla hiszpanska/p