Wykonanie
« Powrót  Dodaj przepis do ulubionych!(ilość porcji): 4(z pieczeniem / smażeniem): 30 minut(stopień trudności):Oceń przepisMożesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!Średnia ocena użytkowników : 3Ilość ocen : 1SkładnikLogo Ilość Czego
mąka 40 dekagramów
drożdże 3 dekagramów
mleko 1 szklanek
olej 2 łyżek stołowych
masło 10 dekagramówtłuszcz według uznania
sól 1 łyżek deserowych
cukier 1 łyżek deserowych
jajka 6 sztuk
papryka 6 sztuk
cebula 1 sztuk
czosnek 2 ząbki
pomidor 2 sztuk
koncentrat pomidorowy 1 sztuk
anchois 1 sztuk
ser tylżycki 20 dekagramów
tuńczyk 1 sztuk
natka pietruszki według uznania
vegeta według uznania
bazylia według uznaniaWykonanie:Przygotuj
ciasto drożdżowe, odstaw na godzinę do wyrośnięcia, po czym jeszcze raz wyrób. Następnie podziel je na cztery porcje, rozwałkuj i ułóż w wysmarowanych tłuszczem tortownicach.Obrany i posiekany
czosnek i
cebulę podsmaż, dodaj
koncentrat pomidorowy, i duś do odparowania nadmiaru
wody. Teraz dodaj
przyprawy. Masę rozsmaruj na cieście, na niej ułóż przygotowane plasterki
pomidorów, cząstki jaj ugotowanych na twardo, kawałki rozdrobnionego
tuńczyka, koreczki
anchois oraz pokrojoną w drobną kostkę
paprykę.Na koniec pizzę obficie posyp startym
żółtym serem i piecz w gorącym piekarniku 20-25 minut.Uwagi:mała puszka
koncentratu pomidorowego, puszka koreczków
anchois, puszka
tuńczykaciasto: 40 dag
mąki, 3 dag
drożdży, szklanka
mleka, 2 łyżki
oliwy, 10 dag
masła, tłuszcz do formy, po łyżeczce
soli i
cukruZapiekanki i PizzeDodaj komentarz:Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z
pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga: